Υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας έξι άτομα που «βρίσκονται κοντά σε ισλαμιστές»




Υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκονται από χθες βράδυ έξι ξένοι υπήκοοι οι οποίοι έφτασαν με πτήση χαμηλού κόστους από την Βασιλεία της Ελβετίας και σύμφωνα με την Interpol τρία από αυτά τα άτομα «φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε ισλαμικά κινήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ χθες γύρω στις 19.30 το βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας έξι γαλλόφωνα άτομα, πέντε τουρκικής και ένα αλγερινής καταγωγής, ηλικίας από 25 μέχρι 32 χρόνων.

Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων ηγέρθηκαν υποψίες στους επί καθήκοντι αστυνομικούς, αναφορικά με τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης τους, αφού είχαν δηλώσει ότι ήρθαν στην Κύπρο για τουρισμό.

Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που υπάρχουν στο αεροδρόμιο, η Αστυνομία προχώρησε σε ανάκριση των έξι ατόμων και ενημερώθηκαν για την άφιξη τους στη Κύπρο, τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας όσο και οι Europol και Interpol.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η Αστυνομία από την Interpol τρείς από τους υπόπτους, δηλαδή ο Αλγερινός και οι δύο Τούρκοι «φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε ισλαμικά κινήματα».

Αναμένεται ότι αύριο, με την ολοκλήρωση των ανακρίσεων της Αστυνομίας, δεν θα επιτραπεί στα έξι άτομα η είσοδος στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα επιστρέψουν στην Ελβετία.

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – Κύπρος, ΛΑΡΝΑΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: