Η Νούμι Ραπάς σε συζητήσεις για να υποδυθεί την Έιμι Γουάινχαουζ




Μετά το επιτυχημένο και συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για την Έιμι Γουάινχαουζ, έρχεται τώρα μία βιογραφική ταινία για την τραγουδίστρια που έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, που χαρακτηρίζεται «καινοτόμα και συναισθηματική», υπογράφει η υποψήφια για Όσκαρ, Κίρστεν Σέρινταν, ενώ για το ρόλο της Έιμι Γουάινχαουζ συζητάει η σουηδικής καταγωγής ηθοποιός, Νούμι Ραπάς, που έγινε γνωστή μέσα από τους ρόλους της στην ταινία «Προμηθέας» και την αρχική σουηδική ταινία «Το κορίτσι με τα τατουάζ».

«Η μουσική της Έιμι άγγιζε τόσο βαθιά τους ακροατές γιατί ήταν τόσο έντονα προσωπική», δήλωσε η Σέρινταν ανακοινώνοντας επίσημα την ταινία.

«Τρωτό της σημείο ήταν η ίδια της η δύναμη. Που σήμαινε πολλά πράγματα, μία ντίβα, μία χαμένη ψυχή πάνω στις ταμπλόιτ εφημερίδες, μία βασανισμένη ιδιοφυία. Στόχος μας είναι να προσεγγίσουμε καινοτόμα, την συναισθηματική και την καλλιτεχνική της ζωή, καθώς περνάμε μέσα από τον καθρέφτη της ζωή και της τέχνης της», είπε.

Η ταινία που ετοιμάζει η Σέρινταν δεν είναι η μοναδική που έχει ως στόχο να ρίξει φως στη ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ. Ο πατέρας της τραγουδίστριας Μιτς, ο οποίος και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια που βγήκε τον Ιούλιο, αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω στη δημιουργία ενός δικού του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της κόρης του.

«Θέλουμε να δείξουμε κάτι θετικό. Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα στη ζωή της Έιμι που χάθηκαν σε εκείνο το ντοκιμαντέρ. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ασίφ Καπάντια, αλλά αυτός την έχασε», είπε ο Μιτς Γουάινχαουζ σε δηλώσεις του τον περασμένο μήνα. Και πρόσθεσε: «Ας δούμε κάτι καινούργιο για την Έιμι».

Λάμπρος Παπαθανασίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: