Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο capital control και στο εθνικό κεφάλαιο της Παιδείας




Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, στις οποίες, υπερασπιζόμενος παλαιότερο άρθρο του στην εφημερίδα “ΑΥΓΗ”, χαρακτηρίζει εθνοκάθαρση (τουλάχιστον προσθέτει το αιματηρή, λες και δύνανται να υπάρξουν και αναίμακτες τινές εθνοκαθάρσεις…) τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Φαίνεται πως ζήλεψε την Ηρωστράτεια δόξα της κ. Ρεπούση που υποβάθμισε σε συνωστισμό την Καταστροφή της Σμύρνης.

Από τον περασμένο Ιούλιο όπου οι ακροβατισμοί αυτοπροβολής και προκλητικά συνεχούς αναζήτησης της προσοχής στους οποίους είχε επιδοθεί ένας άλλος κυβερνητικός Υπουργός, ο -τότε- επί των Οικονομικών κ. Βαρουφάκης, οδήγησαν τη χώρα στο κοινονικοοικονομικά ολέθριο capital control, η νέα κυβερνητική ασχημονία, εξορμούμενη αυτή τη φορά από τον ακόμη πιο ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Παιδείας και προσβάλλουσα διαστρεβλωτικώς τη συλλογική ιστορική μνήμη, όχι μόνον των απανταχού Ποντίων αδελφών μας, αλλά και ολοκλήρου του Ελληνισμού, αποδεικνύεται εξίσου εθνικά επικίνδυνη με την έπαρση του κ. Βαρουφάκη.

Οφείλει ο κ. Πρωθυπουργος´ να αποπέμψει άμεσα και τον κ. Φίλη, όπως είχε πράξει και με τον ακιζόμενο -πρώην- συνάδελφό του που διαχειρίστηκε, χειρίστω τω τρόπω, τις τύχες της Εθνικής μας Οικονομίας. Γιατί η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο capital control και στο εθνικό κεφάλαιο της Παιδείας. Το αίμα και ο ξεριζωμός των Ποντίων δεν επιδέχονται αδέξιες προσεγγίσεις ταξινομητικής ονοματολόγησης των όρων “γενοκτονία” και “εθνοκάθαρση”.

Προσπαθώντας, ακαίρως και ασόφως, ο κ. Φίλης να οροθετήσει δημοσίως τις ευαίσθητες αυτές έννοιες του Διεθνούς Δικαίου, απλώς ακροβατεί μεταξύ της αδοκίμου ορισμολογίας και της χονδροειδούς αερολογίας. Εκτός εάν ο Υπουργος Παιδείας προσπαθεί να μας πει εμμέσως πλην σαφώς πως τα δύο προηγούμενα μνημόνια που η Κυβέρνησή του κομπορρήμονούσε πως θα έσκιζε ήταν η “εθνοκάθαρση” της μεσαίας τάξης, ενώ το 3ο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη “γενοκτονία” αυτής. Άποψη με την οποία πιστεύω πως θα συντασσόταν ασμένως και η πρώην Πρόεδρος της Βουλής….

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: