Δύο από τους καμικάζι του Σταντ ντε Φρανς πέρασαν από την Ελλάδα




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει από την Ελλάδα, όπου είχαν ληφθεί τα αποτυπώματά τους στις αρχές Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν απόψε οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού.

Ο δεύτερος από τους καμικάζι, που ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματά του, είχε καταγραφεί στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου και είχε στην κατοχή του ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Μοχάμαντ αλ Μαχμούντ, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Ο άνδρας αυτός ανατινάχθηκε στην Θύρα Η του Σταντ ντε Φρανς στις 13 Νοεμβρίου.

Στις 3 Οκτωβρίου, στον ίδιο έλεγχο οι ελληνικές αρχές έλαβαν τα δακτυλικά αποτυπώματα και του πρώτου από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε στην Θύρα D του γηπέδου, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολέν. Κοντά στο πτώμα αυτού του άνδρα βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ. Όπως διαπιστώθηκε, ο Άχμαντ αλ Μοχάμαντ ήταν στρατιώτης των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας και σκοτώθηκε πριν από πολλούς μήνες.

Μια πηγή των υπηρεσιών αντικατασκοπείας της ΠΓΔΜ ανέφερε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Μοχάμαντ ταξίδευε μαζί με έναν άλλο άνδρα και ότι οι δύο τους είχαν καταγραφεί σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στο Πρέσεβο της Σερβίας. Οι σερβικές πηγές ωστόσο δεν έκαναν λόγο για “συνεργό”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας που ανατινάχθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς την περασμένη Παρασκευή είχαν περάσει από την Ελλάδα, όπου είχαν ληφθεί τα αποτυπώματά τους στις αρχές Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν απόψε οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού.

Ο δεύτερος από τους καμικάζι είχε ελεγχθεί στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με τον άνδρα που είχε αναμιχθεί με μια ομάδα προσφύγων από τη Συρία. Ο άνθρωπος αυτός “ταυτοποιήθηκε επισήμως ως το πρόσωπο του οποίου τα δακτυλικά αποτυπώματα αντιστοιχούν σε εκείνα που είχαν ληφθεί σε έλεγχο στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου 2015”, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Πηγές της αστυνομίας και των υπηρεσιών αντικατασκοπείας είχαν υποστηρίξει, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ότι ο άνδρας κοντά στο πτώμα του οποίου είχε βρεθεί ένα συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ ενδέχεται να είχε και συνεργάτη και να ταξίδευαν μαζί, περνώντας από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: