Τετραμερής συνάντηση, στις αρχές Οκτωβρίου, για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία




Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο θα συναντηθούν μαζί με τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου, για να αναζητήσουν τρόπους επίλυσης της ουκρανικής σύγκρουσης, ανέφεραν πηγές του Κρεμλίνου.

Οι ηγέτες συμφώνησαν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 2 Οκτωβρίου. Πριν την σύνοδο, οι υπουργοί Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών θα έχουν, σχετικές, επαφές, στο Βερολίνο στις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι τέσσερις χώρες έχουν συγκροτήσει τη λεγόμενη Ομάδα της Νορμανδίας, με σκοπό τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία και την εξεύρεση μιας μόνιμης ειρηνικής λύσης.

«Η βία περιορίστηκε κυρίως από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν το κοινοβούλιο της Ουκρανίας έδωσε περισσότερη αυτονομία σε περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες, σε ευθυγράμμιση με μια ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

»Οι ηγέτες χαιρέτησαν την εκεχειρία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην νοτιοανατολική Ουκρανία», ανέφεραν ρωσικές πηγές.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, τόνισε την ανάγκη για έναν απευθείας διάλογο μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και των ρωσόφιλων αυτονομιστών που ελέγχουν την περιοχή του Ντονμπας στην ανατολική Ουκρανία.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ, Ρόιτερς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: