Στα όρια του στατιστικού λάθους, πλέον, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σε δύο νέες δημοσκοπήσεις




Οριακή, πλέον, διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

Η πρώτη, που διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse, για λογαριασμό του Action 24, δείχνει τη διαφορά των δύο κομμάτων στο 1%. Η δεύτερη, από την εταιρεία ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του NewsIt, δείχνει τη διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων στο 0,4% μόλις.

Ειδικότερα, στην πρώτη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 26%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 25%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, με 6%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, με 5%. Η Λαϊκή Ενότητα λαμβάνει 4% και η Ένωση Κεντρώων 3%. Εκτός βουλής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ με 2,5%.

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν αρνητικά, σε ποσοστό 68%, την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ φαίνεται πως το εκλογικό σώμα προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 36% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 32%. Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 36% της ΝΔ.

Στην άλλη δημοσκόπηση, αυτή της ALCO, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, έναντι 22,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα είναι και πάλι η Χρυσή Αυγή με 6,1%, και ακολουθούν ΚΚΕ, με 5,5%, Ποτάμι, με 4,5%, ΠΑΣΟΚ με 4,2%, Λαϊκή Ενότητα, με 3,9%, Ένωση Κεντρώων, με 3,6% και ΑΝΕΛ με 2%.

Οι ερωτηθέντες αξιολογούν και στη δημοσκόπηση αυτή, αρνητικά, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε ποσοστό 73%. Το σημαντικό είναι πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του Ιανουαρίου, θεωρούν την κυβέρνηση αποτυχημένη, σε ποσοστό 50%.

ΠΗΓΕΣ: NewsIt, Πρώτο Θέμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: