Οριακό προβάδισμα ΝΔ, για πρώτη φορά, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της GPO




Ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα νέα δημοσκόπηση που παρουσίασε το Mega, η οποία δίνει, για πρώτη φορά, οριακό, έστω, προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία GPO, δίνει προβάδισμα στη ΝΔ, με ποσοστό 25,3%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα και σε αυτή τη δημοσκόπηση, είναι η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 5,5%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ, με 5,3%, το ΚΚΕ, με 5,1%, το Ποτάμι, με 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα, με 4% και η Ένωση Κεντρώων, με 3,2%. Οι ΑΝΕΛ φαίνεται να αγγίζουν το όριο του 3%. Στο 12,8% βρίσκεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Η ΝΔ επιτυγχάνει συσπείρωση της τάξης του 77%, έναντι 54% του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ποσοστό θετικών γνωμών της τάξης του 44,3%, ακολουθούμενος από τον Αλέξη Τσίπρα, με ποσοστό 41,9%.

Τα αντίστοιχα ποσοστά των άλλων πολιτικών αρχηγών είναι, 97,7%, για τον Σταύρο Θεοδωράκη, 39,5% για τη Φώφη Γεννηματά, 28,2%, για τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 25,6% για τον Πάνο Καμμένο, 23,4% για τον Παναγιώτη Λαφαζανη, και 11,2%, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Στο ερώτημα ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το νέο μνημόνιο, οι ερωτηθέντες απάντησαν, σε ποσοστό 28,8%, ο Αλέξης Τσίπρας και σε ποσοστό 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Στην απάντηση «κανένας από τους δύο» απάντησε θετικά το 30% των ερωτηθέντων.

ΠΗΓΗ: MEGA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: