Κάτω από τα 50 δολάρια και το 2016 οι τιμές του αργού, εκτιμά η Goldman Sachs




Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού πετρελαίου υποχώρησαν την Παρασκευή μετά που η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προοπτικές της τιμής του πετρελαίου, ωστόσο, στη συνέχεια το αργό περιόρισε τις απώλειες του καθώς στοιχεία κατέδειξαν μείωση στην άντληση πετρελαίου από τις ΗΠΑ.

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του αμερικανικού αργού το 2016 στα 45 δολάρια το βαρέλι από 57 δολάρια που εκτιμούσε προηγουμένως, ενώ για το Μπρεντ στα 49,50 δολάρια από 62 δολάρια, επικαλούμενη την υπερπροσφορά αργού και τις ανησυχίες για την οικονομία της Κίνας.

Η γερμανική Commerzbank μείωσε επίσης την Παρασκευή τις προοπτικές των τιμών του πετρελαίου, εντασσόμενη στο μακρύ κατάλογο των τραπεζών που έχουν υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις τους για την τιμή του αργού λόγω ανησυχιών για πλεόνασμα στην προσφορά.

“Στην αγορά του πετρελαίου υπάρχει περισσότερη υπερπροσφορά από ό, τι εκτιμούσαμε και αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί το 2016″, σημειώνει η Goldman σε σημείωμα της με τίτλο “Χαμηλότερα για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”.

Οι τιμές του αργού έχουν υποχωρήσει πέρα του 50% πέρσι, με το Μπρεντ να πραγματοποιεί βουτιά από τα σχεδόν 120 δολάρια το βαρέλι στα μέσα του 2014, στα 43 δολάρια τον περασμένο μήνα.

Η εταιρεία της Wall Street εκτιμά επίσης πως οι τιμές του αργού θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμη και κοντά στα 20 δολάρια το βαρέλι.

“Αν και δεν είναι το βασικό μας σενάριο, το ενδεχόμενο οι τιμές του πετρελαίου να υποχωρήσουν σε τέτοια επίπεδα… γίνεται μεγαλύτερο καθώς αυξάνονται τα αποθέματα”, σημειώνει.

Το αμερικανικό αργό, συμβόλαια, Οκτωβρίου, υποχωρούσε το απόγευμα στα 45,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ υποχωρούσε στα 48,59 δολάρια.

ΚΥΠΕ – Reuters – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: