Καλά θα κάνει η Δύση να συνεργαστεί με τη Ρωσία, δηλώνει ο Σέρβος πρόεδρος




Σαφή στήριξη στη Ρωσία παρείχε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δηλώνοντας πως η Δύση θα είναι καλύτερα να συνεργαστεί με τη Ρωσία. «Όσοι παίζουν με τις αξίες και την υπερηφάνεια της παίζουν με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

«Θα είναι πολύ καλύτερα να συνεργαστούν με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς η διαμάχη μαζί του μπορεί να γκρεμίσει τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Νίκολιτς σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sputnik.

Ο πρόεδρος της Σερβίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολλοί στη Δύση θα κατανοήσουν πως με το να παίζουν με τη Ρωσία, με τις αξίες της, την υπερηφάνεια της, στην πραγματικότητα παίζουν με δεκάδες εκατομμύρια, εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και συνεπώς με την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Σέρβος πρόεδρος, σχολιάζοντας τις διμερείς σχέσεις, είπε πως Σερβία και η Ρωσία θα παραμείνουν συνώνυμο της ενότητας. «Όταν κάνετε αναφορά στη Σερβία, αμέσως μπορείτε μαζί να αναφέρετε και τη Ρωσία και αντίστροφα», είπε ο Σέρβος πρόεδρος.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς σημείωσε ότι ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για τη στάση της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όταν σε ψηφοφορία τάχθηκε κατά του ψηφίσματος στο οποίο το έγκλημα στη Σρεμπρένιτσα θα καταγραφόταν στην ιστορία της ανθρωπότητας ως γενοκτονία, τόνισε.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Κ.Γ.), Tanjug

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: