Εκατοντάδες διακινητές ανθρώπων έχει συλλάβει η Ιταλία από τις αρχές του έτους




Η Ιταλία συνέλαβε 468 διακινητές ανθρώπων, από τις αρχές του έτους, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντζελίνο Αλφάνο.

Ο Αλφάνο δήλωσε πως η επιτυχία αυτή των ιταλικών διωκτικών αρχών υποχρέωσε τους διακινητές να περιορίσουν τη δράση τους στην κεντρική Μεσόγειο και να μεταφέρουν το βάρος των δραστηριοτήτων τους στα Βαλκάνια.

«Οι συλλήψεις αυτές οδήγησαν άλλους διακινητές να στρέψουν τη δράση τους προς τη βαλκανική οδό», είπε ο Ιταλός υπουργός και πρόσθεσε πως η μετανάστευση δεν αποτελεί ιταλικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Είχαμε ήδη καταλάβει, δύο χρόνια πριν, αυτό που τελικά επιβεβαιώθηκε. Εδώ και δύο χρόνια λέγαμε πως η μετανάστευση δεν αποτελεί ιταλικό, αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα.

»Είναι η Ευρώπη, όχι η Γερμανία, που θα καθορίσει τη διαφοροποίηση μεταξύ αυτών που προσφυγοποιούνται, λόγω του πολέμου ή των διώξεων που υφίστανται και των οικονομικών μεταναστών. Οι πρώτοι είναι καλοδεχούμενοι, οι δεύτεροι θα επαναπατριστούν», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως η Ιταλία είναι «ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη διάσωση
ανθρωπίνων ζωών».

ΠΗΓΗ: World Βulletin

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: