Την Τετάρτη το “ελληνικό πακέτο” στο ολλανδικό Κοινοβούλιο




Οι ολλανδοί βουλευτές διέκοψαν τις θερινές τους διακοπές για να ψηφίσουν το έκτακτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδας, ανακοινώθηκε χθες από το ολλανδικό κοινοβούλιο.

Η συζήτηση στην 150μελή κάτω βουλή του ολλανδικού κονοβουλίου θα αρχίσει το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το κοινοβούλιο.

Το πρακτορείο Ρόιτερς υπενθυμίζει πως η Ολλανδία είχε τηρήσει σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά τον δανεισμό της Ελλάδας και επισημαίνει πως στη συζήτηση της Τετάρτης η κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα βρεθεί αντιμέτωπη με έντονες αντιρρήσεις για πρόσθετα δάνεια.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Εκτάκτως θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο προκειμένου να εγκρίνει το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Bundestag προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Σώματος, Νόρμπερτ Λάμερτ, απέστειλε την σχετική πρόσκληση προς τους βουλευτές νωρίτερα σήμερα, καθώς προϋπόθεση αποτελούσε η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Γ.Α), Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: