Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές… Η Ελλάδα έχει εισέλθει στον έκτο χρόνο Μνημο­νίου, ενώ άλλες χώρες έχουν εξέλθει. Σε αυτές θα συμπε­ριληφθεί και η Κύπρος, που σύντομα θα ανακοινώσει το τέλος του δικού της προ­γράμματος. Αντιθέ­τως η χώρα μας βρίσκεται στον ίδιο παρονο­μαστή και οι προοπτικές για τερματισμό της άγριας κρίσης είναι μηδαμινές.

Μετά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εδώ και μερικές μέρες διεξάγονται στο ξενοδοχείο οι διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη και, όπως πολύ ορθά ειπώθηκε από γνωστό παρατηρητή των οικονομικών πραγμάτων, τα μέλη της κυβέρνησης στοιχίζονται στην… αυλή της κ. Βελκουλέσκου. Βεβαίως, ο λαλίστατος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος υποδέχτηκε τους επικεφαλής των θεσμών στο γραφείο του με μία έωλη δικαιολογία.

Μα τω Θεώ που πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, αξιότιμοι κ. υπουργοί… Αυτό είναι το θέμα τώρα; Σε ποιο μέρος της Αθήνας θα συναντάτε τους αντιπροσώπους των δανειστών ή αυτή καθ’ αυτή η συμφωνία, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα τουμπάρει. Διότι εκεί σύρθηκε η χώρα και από τους προηγούμενους και από εσάς και, βεβαίως, θα συρθεί και από τους επόμενους, εάν δεν αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στον λαό, τον οποίο όλοι μαζί οδηγήσατε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, και εάν δεν υλοποιήσετε τις υποσχέσεις που δίνετε στους δανειστές.

Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων, χάσιμο πολύτιμου χρόνου, υπογραφές σε συμφωνίες και για μέτρα που δεν πιστεύετε και δεν αποδέχεστε, πανηγυρισμοί για τη νίκη σας επί των αδίστακτων δανειστών και… μία τρύπα στο νερό βγάζετε, καθώς δεν εφαρμόζεται τίποτα και οι υποσχέσεις δεν υλοποιούνται.

Η κατάσταση της χώρας είναι αθλία. Δεν κινείται απολύτως τίποτα, οι επιχειρήσεις, όσες δεν έκλεισαν, αργοπεθαίνουν, η ανεργία αυξάνεται παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις, η χώρα είναι σε καθεστώς ημιχρεοκοπίας και ο κίνδυνος της εξόδου από το ευρώ παραμένει ζωντανός. Μην ακούτε τα ψέματα που λένε οι έξω και οι μέσα.

Από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άλλος άνθρωπος. Η υποστήριξή του προς τη μνημονιακή συμφωνία που αποδέχθηκε… βγάζει μάτια. Με όλο τον σεβασμό και τη «συντροφικότητα», αγαπητέ κ. πρωθυ­πουργέ, δεν μπορείτε να πατάτε σε δύο βάρκες διότι θα βουλιάξουμε ομαδικά. Είτε τη δέχεστε τη συμφωνία και την υλοποιείτε, είτε την απορρίπτετε και πάτε σπίτι σας, αφού δεν έχετε εναλλακτικό σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας. Αυτή η κατάσταση και τα ήξεις αφήξεις πρέπει να τελειώνουν…

www.ethnos.gr, www.mignatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: