Πρώτη κοινή επιχείριση Τουρκίας – ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών




Η πρώτη κοινή αεροπορική επιχείριση Τουρκίας και ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές το βράδυ εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους βόρεια από το Χαλέπι της Συρίας. Στόχος είναι η απομάκρυνση των τζιχαντιστών από τα σύνορα της Τουρκίας, ώστε να σχηματιστεί εκεί ζώνη ασφαλείας.

Τέσσερα τουρκικά πολεμικά συμμετείχαν στην επιχείριση μαζί με τα αμερικανικά πολεμικά, χτυπώντας εφτά στόχους του ISIS. Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί, υπενθυμίζοντας ότι η συμφωνία με τις ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση υπογράφηκε στις 24 Αυγούστου. Επισημαίνεται ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να στηρίζει τις προσπάθειες για εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο από το 2013 έχει συμπεριλάβει στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Και η αμερικανική Πρεσβεία στην ‘Αγκυρα, με ανακοίνωσή της μέσω του τουίτερ, αναφέρει ότι οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις έλαβαν μέρος στις συντονισμένες αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Προσθέτει ότι η συμμετοχή της Τουρκίας στις αεροπορικές επιχειρήσεις του συνασπισμού ενισχύουν το δυναμικό τους για την υποχώρηση του κοινού εχθρού και την ήττα του.

ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: