Πυροβολισμοί κατά την πορεία στη μνήμη του Μάικλ Μπράουν




Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια της πορείας εκατοντάδων ανθρώπων στη μνήμη του 18χρονου, άοπλου μαύρου, Μάικλ Μπράουν, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον φόνο του από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, κατά του οποίου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η πορεία ξεκίνησε από τον τόπο του φόνου και κατευθυνόταν προς την εκκλησία, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή, όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευσή τους, ούτε εάν υπάρχουν τραυματισμοί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεν Λούις Τζον Μπελμάρ δήλωσε οργισμένος με το συμβάν που αμαύρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης . “Αυτό είναι το είδος του συμβάντος που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι θλιβερό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο όσο πιο ασφαλή γίνεται”.

Η πορεία διακόπηκε μετά τους πυροβολισμούς και αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή πίσω από την εκκλησία στα περίχωρα του Φέργκιουσον.

Ο φόνος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου 2014 προκάλεσε κατακραυγή για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η αστυνομία των ΗΠΑ στα μέλη των μειονοτήτων και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτοτε πολλοί ακόμη μαύροι έχουν σκοτωθεί από αστυνομικούς σε πόλεις των ΗΠΑ, ανάμεσά τους η Νέα Υόρκη, το Σινσινάτι, η Βαλτιμόρη και το Αρλινγκτον του Τέξας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς Φέργκιουσον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: