Ο Αλέξης ζήτησε εκλογές για να “καθαρίσει” τον ΣΥΡΙΖΑ




«Ένας κύκλος έκλεισε – Αποφάσισα την παραίτηση της κυβέρνησης. Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της. Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ’ τα μνημόνια”. Ετσι δικαιολόγησε την απόφαση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, που ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ στη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματος. Με αιχμές εναντίον της Αριστερής Πλατφόρμας έδειξε ότι στοχεύει να “καθαρίσει” τον ΣΥΡΙΖΑ από τους αντάρτες.

Πρόσθεσε: «Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος και ήσυχος με την συνείδησή μου. Διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Αντέξαμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Φτάσαμε είναι η αλήθεια στα όριά μας. Κάναμε όμως την Ελλάδα παγκόσμιο πρόβλημα. Η ιδέα ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στην λιτότητα κερδίζει έδαφος. Και εμείς η Ελλάδα με κύρος και εμβέλεια παίξαμε και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας.

«Με την δουλειά όλων μας η συμφωνία θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους. Δεν είναι εύκολη αλλά μας δίνει δυνατότητες. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια και παρούσα» τόνισε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του προς τους πολίτες με το οποίο ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Δεν πετύχαμε την συμφωνία που ελπίζαμε. Σ’ αυτή την μάχη κάναμε και υποχωρήσεις. Αλλά με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε, αυτή η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας εξηγώντας τα οφέλη της συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα αλλά διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και τέλος για πρώτη φορά με τόσο καθοριστική διαδικασία προσδιορίστηκε ο τρόπος για την μείωση του χρέους» είπε ο κ. Τσίπρας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: