Παλαιστίνιος παρέσυρε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες…




Τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες όταν ένας Παλαιστίνιος οδηγός τους παρέσυρε σκοπίμως με το όχημά του, σε μια περιοχή μεταξύ της Ραμάλας και της Νάμπλους, ανακοίνωσαν απόψε οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Οι δύο από τους στρατιώτες έχουν τραυματιστεί σοβαρά και ο ένας τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους ο δράστης ονομάζεται Μοχάμεντ Μπαντουάν και έμενε στο χωριό Μπίντου, κοντά στη Ραμάλα. Μετά την επίθεση οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Ο Μπαντουάν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ και η κατάστασή του είναι σοβαρή.

“Ένα όχημα παρέσυρε μια ομάδα πεζών. Στρατιώτες που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση πυροβόλησαν και σταμάτησαν το αυτοκίνητο” είπε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πέτερ Λέρνερ.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν σε ανακοίνωση που εξέδωσε υποσχέθηκε ότι θα επιδείξει “αποφασιστικότητα και σιδηρά πυγμή” εναντίον “των τρομοκρατών και των συνεργατών τους”.

Τους τελευταίους μήνες Παλαιστίνιοι έχουν εξαπολύσει πολλές μεμονωμένες επιθέσεις με αυτοκίνητα ή με μαχαίρια εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών και πολιτών στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ.

ΠΡOΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε τρεις Ισραηλινούς στη Δυτική Όχθη. “Τρομοκράτη” χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου τον οδηγό του οχήματος

Τρεις Ισραηλινοί παρασύρθηκαν σκοπίμως και τραυματίστηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε έναν δρόμο που οδηγεί από τη Ραμάλα στη Νάμπλους, από ένα όχημα ο οδηγός του οποίου στη συνέχεια αναγκάστηκε να σταματήσει καθώς δέχθηκε πυρά από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε “τρομοκρατία” το επεισόδιο αυτό αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο οδηγός ήταν Παλαιστίνιος. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη και δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του. Ο Νετανιάχου χαιρέτισε επίσης την αντίδραση των στρατιωτών οι οποίοι “έδρασαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη”.

Οι δύο από τους τρεις Ισραηλινούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρά. Το ένα από τα θύματα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ένας Παλαιστίνιος γιατρός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε σοβαρά καθώς δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς και στη συνέχεια το αυτοκίνητό του ανατράπηκε.

Την περασμένη Παρασκευή Ισραηλινοί πυρπόλησαν το σπίτι μιας οικογένειας Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα αγοράκι 18 μηνών και να τραυματιστούν σοβαρά οι γονείς και ο αδελφός του. Την Δευτέρα δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν μια βόμβα μολότοφ εναντίον του οχήματός τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Φ.Γ.), AFP, Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: