Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και χοροστατούντος του Επισκόπου Μεθώνης, κ. Κλήμη, ορκίστηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην ιστορίας της Ελλάδος, η κ. Βασιλικής Θάνου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Αρεοπαγίτης κ. Θάνου αναλαμβάνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η κ. Θάνου προσήλθε στην αίθουσα, όπου έδωσε τον θρησκευτικό όρκο, πέντε λεπτά νωρίτερα. Εκεί την περίμεναν τα τρία της παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν την ορκωμοσία.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάληψης καθηκόντων της νέας πρωθυπουργού, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις.

Αύριο θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ κατά τις ίδιες πηγές, στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, συνομιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Δήμητρα Κατσιμεντέ)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: