Ο Λαφαζάνης κήρυξε “νέο αντάρτικο”…




Nα αγωνιστούν “μέχρι την ύστατη στιγμή” για να μην υπογράψει η κυβέρνηση τρίτο μνημόνιο καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, προτρέποντάς τους ταυτόχρονα και σε καταψήφισή του εφόσον αυτό υπογραφεί και έρθει στη Βουλή.

“Αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό” λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Real.gr.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο το οποίο ξέρει -όπως λέει- “ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας”.

Ερωτηθείς πώς θα δίνει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εφόσον το ψηφίσει νέο Μνημόνιο και αρχίσει να το εφαρμόζει και κληθείς να απαντήσει εάν αυτό συνιστά μια αντίφαση, ο κ. Λαφαζάνης λέει:

“Όπως επανειλημμένα έχω πει στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν την στηρίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών. Αγωνισθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τη μέγιστη συνέπεια για μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία της χώρας. Επιμένουμε στο περήφανο πατριωτικό και λαϊκό ‘όχι’ του δημοψηφίσματος της 5ης του Ιούλη και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους και μέχρι τη δικαίωσή του”.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό που έθεσε την ερώτηση εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας σημειώνει πως “η υπογραφή μια νέας μνημονιακής συμφωνίας δεν ήταν αναγκαστικός μονόδρομος για την κυβέρνηση” και πως “το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας”.

“Η Ελλάδα διέθετε εναλλακτική λύση και όφειλε να είχε προετοιμαστεί πολιτικά για μια τέτοια εναλλακτική εκδοχή, που σήμαινε ρήξη με τα συμφέροντα του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου, βαθιά και δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος του μεγάλου πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών με προσανατολισμό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αν χρειαζόταν, την συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη” προσθέτει ο πρώην υπουργός.

Real, Mega, Ημερησία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: