Moody’ s: “Δεύτερο δημοψήφισμα οι εκλογές, νομιμοποίηση για Τσίπρα”




Ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να ανακτήσει τη νομιμοποίησή του με τις νέες εκλογές, οι οποίες μπορεί επίσης να θεωρηθούν ως ένα δεύτερο δημοψήφισμα για τα προβλεπόμενα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s στην εβδομαδιαία έκθεσή του για τις προοπτικές των αγορών, weekly market outlook.

«Αντιμετωπίζοντας σκληροπυρηνικούς στο δικό του κόμμα, η παραίτηση του Τσίπρα είναι μία προσπάθεια να αποστομώσει τους αντιπάλους του, να κερδίσει τη λαϊκή στήριξη για το τριετές πρόγραμμα βοήθειας και να ενισχύσει τη νομιμοποίησή του για νέες διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές και τους υπεύθυνους για την πολιτική της ΕΕ», σημειώνει ο οίκος.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι δείκτες υποδηλώνουν πως τα νέα για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης θα είναι καλά και για το τρίτο τρίμηνο του 2015. «Η μεγαλύτερη καταναλωτική εμπιστοσύνη, η εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική και η σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης όσον αφορά στην Ελλάδα, συμβάλλουν στην ανάκαμψη», σημειώνει ο οίκος Moody΄s.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: