“Μεταλλαγμένος” και ο Σόιμπλε; Εκανε έκκληση “για να δώσουμε στην Ελλάδα δυνατότητα νέας αρχής” – Εναντίον η Αριστερά




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αρνητικά για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι, ασκώντας κριτική στην συμφωνία η οποία επετεύχθη και τονίζοντας ότι αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την αλληλεγγύη του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Γκίζι επισήμανε ότι και με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά και ανέδειξε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα, ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έκκληση προς τους βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου να υπερψηφίσουν το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, απηύθυνε α υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισηγητική του ομιλία στην έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί γρήγορα στα πόδια της, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας τη θετική ψήφο των γερμανών βουλευτών για την έγκριση του τρίτου προγράμματος στήριξης προς την Ελλάδα.

Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. είναι αναγκαία η ταχύτατη ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών και να ξεπεραστούν γρήγορα τα προβλήματα που προκάλεσε το capital control.

Σύμφωνα με την εισηγητική ομιλία του Σόιμπλε, οι επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα θα δίνονται βήμα προς βήμα και εφ όσον το πρόγραμμα υλοποιείται.

Κάθε σταθεροποιητικό πακέτο θα εξαρτάται από την εφαρμογή του προγράμματος είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Να δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα μιας νέα αρχής, ανέφερε ακόμη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

http://mignatiou.com/2015/08/i-germani-sosialdimokrates-tou-spd-psifizoun-ne-sto-elliniko-paketo/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: