Κουτσούμπας : «Ο λαός δεν έχει αρχίσει να πληρώνει ακόμα το βαρύ πακέτο»




Συνέντευξη, με επίκεντρο τις πολιτικές εξελίξεις, παραχώρησε στην εφημερίδα Έθνος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, είπε πως στόχος της καπιταλιστικής αγοράς είναι η δημιουργία μιας «σταθερότερης, μακροπρόθεσμης κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της, αλλά και στην επιλογή του Α. Τσίπρα για να ξεκαθαρίσει από τη μια το εσωκομματικό πεδίο στον ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας ταυτόχρονα και το βλέμμα του στραμμένο στις εν εξελίξει διεργασίες στο εσωτερικό των άλλων κομμάτων.

«Ο λαός δεν έχει αρχίσει ακόμα να πληρώνει το νέο βαρύ λογαριασμό του τρίτου μνημονίου», ανέφερε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων αυτό που διακυβεύεται δεν είναι το «ποιος θα είναι ο αποστολέας, δηλαδή ποιο κόμμα, ποια κυβέρνηση αλλά πώς θα ακυρώσουμε την αποστολή του λογαριασμού, πώς θα αντιπαλέψουμε συνολικά το μνημόνιο. Μόνη εγγύηση γι’ αυτό είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού και στις εκλογές», δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα πως θεωρεί πιθανή δημιουργία, μετά τις εκλογές, κυβέρνησης συνεργασίας, με στόχο την υλοποίηση του μνημονίου. Όσον αφορά το ΚΚΕ, ανέφερε ότι ο εκλογικός και πολιτικός στόχος του είναι η ενίσχυσή του όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Με ισχυρό ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής που θα κάνει κοινωνική ιδιοκτησία τον πλούτο που παράγει ο λαός και θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος», είπε.
Στο ερώτημα ευρώ η δραχμή απάντησε πως «με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία παρούσα, είτε με ευρώ είτε με δραχμή, ο λαός μας θα πληρώσει το λογαριασμό».

Ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε και κατά της Λαϊκής Ενότητας, του Παν. Λαφαζάνη, λέγοντας πως τα στελέχη του κόμματος «είχαν πιάσει τα πρώτα υπουργικά στασίδια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επί 7 μήνες εφάρμοζε καθ’ ολοκληρίαν τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

»Δεν μπορείς να μιλάς και να φέρεσαι σαν να έπεσες σε λήθαργο το Γενάρη και να ξύπνησες τον Αύγουστο. ο κ. Λαφαζάνης καιροσκόπος πολιτικός είναι, όχι αφελής. Είναι δυνατόν να πιστεύει πως οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που το Γενάρη δεν ακολούθησαν το ρεύμα της ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ που τελικά έγινε λεπίδα στη ζωή τους, τώρα Θα πέσουν στην παγίδα της ξινισμένης ξαναζεσταμένης σούπας που σερβίρει ο ίδιος και το κόμμα του;».

Ο Κ. Κουτσούμπας απέκλεισε, επίσης, εμμέσως, πλην σαφώς, το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σχηματισμό. Είπε επίσης πως το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένη πρόταση λαϊκής διακυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι «η θέση του ΚΚΕ να μη συμμετέχει σε κυβέρνηση μέσα στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού δρόμου…επιβεβαιώθηκε και αυτούς τους 7 μήνες, με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν μια δήθεν φιλολαϊκή αριστερή κυβέρνηση έφερε το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε νέο ΠΑΣΟΚ, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πριν την υπογραφή του μνημονίου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Γ.Μ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: