Η Αριστερή Πλατφόρμα απειλή για τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές




Η Αριστερή Πλατφόρμα προετοιμάζεται με ταχύτατους ρυθμούς για την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα στελέχη της εκτιμούν πως οι εκλογές είναι πιθανόν να γίνουν ακόμη και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως γράφει η ιστοσελίδα iskra.gr. Ετσι, είναι διάχυτη η εντύπωση ότι ένα βήμα πιο κοντά στη ρήξη κάνουν καθημερινά με τις τοποθετήσεις τους οι δύο πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή τους σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες διατυπώνουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει στην “Καθημερινή” πως αν ο Αλέξης Τσίπρας “θέλει να δραπετεύσει και πάει σε εκλογές, οι πολίτες θα του δώσουν την ευκαιρία να δραπετεύσει”.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επισημαίνει στη “RealNews” πως “οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνον προσωπικούς, κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα, σχεδιασμοί που με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε χθεσινή συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αυγή” τονίζει πως δεν πρέπει να θυσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της κυβέρνησης, η οποία -όπως τονίζει- “δεν μπορεί να γλυτώσει την κατακραυγή προσφεύγοντας ένοχα και άρον άρον σε εκλογές – εξπρές μέσα στον Σεπτέμβριο, αντιγράφοντας κακόγουστα τις πιο νοσηρές τακτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη -που έδειξε με προχθεσινή του συνέντευξη στους διαφωνούντες τον δρόμο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα- χθες και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης μίλησε ανοιχτά για διάσπαση και πρόωρες εκλογές μετά τη συμφωνία.

“Οι απώλειες στη δύναμη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, αλλά και η ανάγκη να υπάρξει μια νέα δημοκρατική νομιμοποίηση με βάση την πραγματικότητα της νέας συμφωνίας, φέρνουν εκ των πραγμάτων το θέμα των εκλογών πιο κοντά” σημειώνει μεταξύ άλλων στην κυριακάτικη “KontraNews” ο κ. Σκουρλέτης.

Μη επιτρεπτή από τα όργανα, το καταστατικό αλλά και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, την ύπαρξη κόμματος μέσα στο κόμμα αναφερόμενος στις κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: