Φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αποχωρήσεις κι άλλων στελεχών




Ακόμα εννέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου, ανακοίνωσαν την παραίτησή τους και την προσχώρησή τους στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μεταξύ των εννέα είναι και ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Λυγερός.

Στην ανακοίνωση τους, οι εννέα, αναφέρουν ότι διαπιστώνουν πως «με ευθύνη της, η ηγετικής ομάδας του Μαξίμου, αθετώντας την εντολή την οποία έλαβε από τον ελληνικό λαό στις 25 Ιανουαρίου και το ισχυρό Όχι του δημοψηφίσματος, επέλεξε έναν άλλο δρόμο, αποδεχόμενη και υπερασπιζόμενη μία συμφωνία -ένα νέο μνημόνιο- που συνεχίζει τις πολιτικές φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, καταστροφής των μικροεπαγγελματιών, ξεκληρίσματος των αγροτών, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών εργαλείων παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Οι εννέα κάνουν λόγο για ένταση της επιτροπείας της χώρας υποστηρίζουν πως «το έλλειμμα, αν όχι η κατάργηση, της δημοκρατίας είναι γεγονός».

Χαρακτηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές και αναφέρουν πως δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα εξαναγκασμού, αλλά πολιτικών επιλογών της ηγεσίας που είχαν γίνει φανερές και από την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακό κόμμα.

«Αρνούμαστε το ρόλο του μοιραίου και άβουλου ακολούθου των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας της κυβέρνησης και του κόμματος οι οποίοι μεταχειρίζονται συνολικά τους Έλληνες πολίτες και ειδικά τα μέλη του κόμματος, κατά το δοκούν, αναιρώντας αποφάσεις και επιλογές τις οποίες οι ίδιοι έχουν προτείνει σαν διαδικασίες και πολιτικές», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, καλούν τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να συνεχίσουν τον αγώνα μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας. «Καλούμε όλες τις αριστερές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, πατριωτικές δυνάμεις να ενώσουμε τις φωνές μας και να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο», υπογραμμίζουν.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Αντώνης Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ασκορδαλάκης ,Γιάννης Λεβέντης, Ηλίας Λυγερός, Σωτήρης Ματσάνης, Γιώργος Ματθαιάκης, Ευαγγελία Μουδάτσου, Γιάννης Νιράκης και Δήμος Ουρανός. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αποχωρήσει και άλλα πέντε μέλη από την ίδια ΝΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: