Αίσχη από την Χ.Α. στην Κύπρο: Επεισόδια στα μνημόσυνα Σολωμού και Ισαάκ




Παραλίμνι: Επεισόδια σε βάρος των επισήμων σημειώθηκαν σήμερα στο εθνικό μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού του τελέστηκε στο κοιμητήριο Παραλιμνίου, αναφέρει η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ στην στοσελίδα της.

Μέλη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής προπηλάκισαν τους υπουργούς Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Κουγιάλη καθώς και τους εκπροσώπους πολιτκών κομμάτων και τοπικών φορέων.

Εκτός από τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς, σε κάποια στιγμή κινήθηκαν εναντίον των επισήμων και εκτόξευσαν εναντίον του κ. Λακκοτρύπη και μπουκάλια με νερό, φωνάζοντας «προδότες» , «ομοσπονδιακοί» και «αλήτες».

Προς στιγμήν το μνημόσυνο διακόπηκε, με τα μέλη της Αστυνομίας να καταβάλλουν προσπάθειες για την προστασία τόσο κυρίως των επισήμων, όσο και των υπολοίπων παρευρισκομένων.

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειου καθώς και της μητέρας του ήρωα Τάσου Ισαάκ για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων οι επίσημοι γιουχαΐστηκαν από τα μέλη του ΕΛΑΜ και της Χρυσής Αυγής. Με τη βοήθεια ψυχραιμότερων απομακρύνθηκαν οι ταραξίες.

Σε δηλώσεις τους μετά το μνημόσυνο, οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τα επεισόδεια ως απαράδεκτα και ανάρμοστα σε χώρο εθνικού μνημοσύνου.

Πάμπος Βάσιλας, www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: