Επίθεση Νέας Δημοκρατίας στον Τσίπρα: Εχει μείνει στο χθες…




Επίθεση στον  Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ, καταλογίζοντάς του “καθεστωτική αντίληψη”, με αφορμή την άρνησή του να δεχθεί τη συνάντηση στην οποία τον κάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Μεϊμαράκης το πρωί, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται ότι: “Η προσπάθεια όλων για ένα καλύτερο αύριο απαιτεί συνεννόηση, διάλογο και ευρύτερες συνεργασίες μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Με τη διάθεση αυτή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευ. Μεϊμαράκης επικοινώνησε με τον κ. Α. Τσίπρα, ο οποίος απάντησε ότι “δεν θέλει να τον δει”.

Εξηγώντας την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι “οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών είναι θεσμικές και συνταγματικές, που έχουν στόχο, εκτός των άλλων και στην εκτόνωση της πολιτικής έντασης. Δεν πρόκειται για κοινωνικές και φιλικές επαφές. Εδώ και ένα μήνα ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται με καθεστωτική αντίληψη. Αποφασίζει μόνος του για πολύ σοβαρά ζητήματα για το μέλλον της χώρας και όταν διαπιστώνει τα αρνητικά αποτελέσματα των κινήσεών του, αυτοπαρουσιάζεται ως θύμα εκβιασμών. Στην παρούσα φάση επιλέγει τις παλιές καταδικασμένες πρακτικές της πόλωσης. Εχει μείνει στο χθες”.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΑΘΗΝΑ

Ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος να συναντηθεί με τον Μειμαράκη για την διερευνητική εντολή

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε τελικά κι επίσημα την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελου Μεϊμαράκη για συνάντηση, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που του δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη νωρίτερα σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε τον πρωθυπουργό στο κινητό του αλλά και στο γραφείο του χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε λίγο πριν τις 13.00 στον κ. Μεϊμαράκη και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του είπε ότι δεν θέλει να συναντηθούν.  Από τη μεριά του Μαξίμου, πηγές κοντά στον Πρωθυπουργό έδωσαν αυτήν την εκδοχή μέσω non-paper:

«Ο Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

ΚΥΠΕ – Χρήστος ΜιχαηλίδηςΕλλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: