Ενθαρρυμένη η Κομισιόν από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με Ελλάδα




Ενθαρρυμένη είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το τρίτο πακέτο διάσωσης και πιστεύει ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί έγκαιρα για την προθεσμία της 20ης Αυγούστου για πληρωμή δόσης στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν την Τρίτη.

Σε δήλωση που έστειλε ηλεκτρονικά στο Reuters, κληθείσα να σχολιάσει δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι οι συζητήσεις με τους δανειστές μπορεί και να ολοκληρωθούν αυτή την εβδομάδα, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενθαρρυμένη από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής».

«Προχωρούμε προς τη σωστή κατεύθυνση και συνεχίζεται η έντονη δουλειά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Αντρέεβα, «η εποικοδομητική συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές πρέπει να επιτρέψει τη γρήγορη πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το νέο τριετές πρόγραμμα».

Αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής τον περασμένο μήνα «η συμφωνία είναι δυνατή έτσι ώστε να επιτραπεί να γίνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης κάτω από το νέο πρόγραμμα το ΕΜΣ έγκαιρα για την πληρωμή που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στις 20 Αυγούστου».

«Είναι ένα φιλόδοξο, αλλά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα», ανέφερε.

ΚΥΠΕ – ReutersΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: