Εν αναμονή της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης, στο Μαξίμου (αυτό)σχεδιάζουν




Μέχρι την υπογραφή της σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και την εκταμίευση του ποσού που προβλέπεται, η κυβέρνηση, όπως δηλώνει μέσω πηγών της στο Μαξίμου, ασχολείται αποκλειστικά με την ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών και αναμένει την έκβαση των ψηφοφοριών στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Γνωστοποιείται ακόμα ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται για «ολιγοήμερη ξεκούραση τριών ημερών εκτός Αθηνών», θα βρίσκεται στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη 18 του μηνός, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο.

Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις, αναφέρει η άτυπη ενημέρωση.

Το ΚΥΠΕ πληροφορείται ότι οι κινήσεις αυτές είναι «και κυβερνητικού, αλλά και κομματικού επιπέδου», εν όψει της αναμενόμενης, αλλά μη επισήμως επιβεβαιωμένης ακόμα, πρόθεσης του κ. Τσίπρα να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Μέλημα του Πρωθυπουργού», δήλωσε στο Πρακτορείο μας αρμόδια πηγή, είναι να διασφαλίσει «μέσω της εφαρμογής των συμφωνηθέντων με τους εταίρους, τη σταδιακή επαναφορά της χώρας σε κατάσταση ηρεμίας, ώστε να αρχίσει μέσω σκληρής δουλειάς και ανάπτυξης η ανασυγκρότησή της».

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: