Εκνευρισμένος ο Αλέξης με τη Ζωή, αλλά πέρασε το δικό της…




Δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η στάση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία επιχειρεί να καθυστερήσει τη διαδικασία ψήφισης της συμφωνίας κυβέρνησης -δανειστών μας.

Όπως μεταδίδει από το Mega ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, αύριο το πρωί θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές και το απόγευμα θα ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα και τη συμφωνία, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Η “επιχείρηση” προσέγγισης της προέδρου της Βουλής ξεκίνησε χθες, με τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Σαγιά, ο οποίος είχε συνομιλία σε έντονους τόνους με την πρόεδρο της Βουλής, χωρίς να καταφέρει να την πείσει.

Το πρωί σήμερα με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη έγινε συλλογή υπογραφών από εκπροσώπους κομμάτων, ώστε να συγκληθεί νωρίτερα η Διάσκεψη των Προέδρων, χωρίς την παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου. Τελικά, 14 από τα 21 μέλη υπέγραψαν την επιστολή για τη σύγκλιση της Διάσκεψης των Προέδρων πιο νωρίς, αλλά και πάλι η κ. Κωνσταντοπούλου δεν υποχώρησε και την απέρριψε.

Αργότερα ήρθε η παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό της δυσφορίας του Μεγάρου Μαξίμου είναι το γεγονός πως μετά την επιστολή που έστειλε χθες ο πρωθυπουργός στην κ. Κωνσταντοπούλου για την επίσπευση των διαδικασιών, σήμερα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για “τρικλοποδιές”, που επιχειρούν κάποιοι, ακόμα και στο “και πέντε”, να βάλουν στο δρόμο της χώρας, επισήμανση που έχει προκαλέσει αίσθηση. Είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Βουλής, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, απάντησε σε ένα μόνο απ’ αυτά.

Το τελευταίο “επεισόδιο” της κόντρας εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα, όταν υπάλληλοι της Βουλής επικοινώνησαν με τους βουλευτές που συμμετέχουν στις Διάσκεψη των προέδρων, ρωτώντας τους τι ώρα θέλουν να γίνει η Διάσκεψη.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν την παραίτησή της. Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αθήνα 98,4: “Δεν μπορεί ξέρετε να συλλάβει κανείς την ανθρώπινη παθολογία, υπερβαίνει νομίζω την ανάλυση ενός λογικού ανθρώπου. Προφανώς στο μυαλού του καθένας έχει σκέψεις που εμείς ούτε καν μπορούμε να προσεγγίσουμε ή να καταλάβουμε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του “Ποταμιού” Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή, ότι οι βουλευτές του κόμματος αποφάσισαν ομόφωνα να συνεννοηθούν με τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της κ. Κωνσταντοπούλου. Η ψηφοφορία του μνημονίου θα γίνει σε συνθήκης ανοικτής ρήξης του πρωθυπουργού όχι μόνο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και με την ομάδα Λαφαζάνη, η οποία κινείται πλέον ανοικτά με στόχο τον σχηματισμό νέου κόμματος.

MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: