Δεν βλέπει συμφωνία με Αθήνα σύντομα, εταίρος της Μέρκελ




Ανώτερος κοινοβουλευτικός σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ πιστεύει ότι μια συμφωνία με την Αθήνα για ένα νέο πακέτο διάσωσης πολλών δισ. ευρώ δεν πλησιάζει στην οριστικοποίησή του, με ένα αριθμό σημείων να πρέπει ακόμα να διασαφηνιστούν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ραλφ Μπρίνκχαους, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συντηρητικών της κ. Μέρκελ, ανέφερε στο ραδιόφωνο Ντόιτσλαντφουνκ, τη Δευτέρα, ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα».

Σε ερώτηση αν η Γερμανία είναι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ως μια πρώτη δόση αντί των 30 – 35 δισ. ευρώ που προτιμά η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Μπρίνκχαους απάντησε ότι «όσο πιο πολλά χρήματα δοθούν σε μία δόση, τόσο λιγότερη δύναμη μπορεί να έχει ένας με τον τερματισμό πληρωμών αν δεν προχωρήσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».

«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί σε αντάλλαγμα με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

ΚΥΠΕ – Reuters – ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: