Χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ: Η iskra του Λαφαζάνη επιτίθεται σκληρά…




Βαθαίνει καθημερινά το χάσμα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει μπει και στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να ρίχνει το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντάς του την ευθύνη της ρήξης, και την Αριστερή Πλατφόρμα να καταγγέλλει την ηγεσία για “πρωτοφανώς αντιδημοκρατικά σχέδια”.

Ειδικότερα, σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα iskra.gr, η οποία απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας, γίνεται λόγος για “άκρως αντιδημοκρατικό προγραμματισμό, ο οποίος παραβιάζει κάθε ίχνος από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα” και για στόχο της κυβέρνησης να “εκκαθαρίσει τις λίστες του κόμματος από τους βουλευτές που ψήφισαν όχι”.

Σχολιάζοντας τα σενάρια που φέρουν τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις με το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές και την ψήφισή της από τη Βουλή πριν το Δεκαπενταύγοτσο, να προχωρήσει σε εκλογές-εξπρές ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα διεξαχθούν με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, ο αρθρογράφος σημειώνει χαρακτηριστικά ότι:

“Στόχος των κυβερνητικών κέντρων είναι να προκύψει μετά τις εκλογές στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ μια πολύ ‘διαφορετική’ κοινοβουλευτική ομάδα πολιτικά ευπροσάρμοστη στις νέες τριτο-μνημονιακές συνθήκες”.

Ο αρθρογράφος, μάλιστα, επικαλείται πολιτικούς παρατηρητές που τόνιζαν στην Iskra ότι “όλα αυτά τα πρωτοφανώς αντιδημοκρατικά σχέδια τεκταίνονται προκειμένου, μεταξύ άλλων, να μπορέσει η κυβέρνηση να ‘ψαρέψει’ στα θολά νερά στη σύντομη θερινή προεκλογική περίοδο και να φτάσει στο σημείο να αποστασιοποιείται από το ‘μνημόνιο’ που η ίδια άρον – άρον ψήφισε, χρεώνοντάς το από τη μία στους εκβιασμούς των ‘θεσμών’ και από την άλλη στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι που ζητούν συμφωνία με κάθε κόστος!”.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα “Κεφάλαιο”, όπου ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρας έριξε στον Αλέξη Τσίπρα το φταίξιμο για το διαφαινόμενο “διαζύγιο” στο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την πρόθεση να καταψηφίσει το μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση και εξαγγέλλοντας και νέες περιοδείες μέσα στον Αύγουστο.

“Προσωπικά βρίσκομαι στην τροχιά που ήμουν πάντα. Υποστηρίζω σταθερά και με όσο μπορώ μεγαλύτερη συνέπεια την ανάγκη να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση μια αντιμνημονιακή πορεία σε ριζοσπαστική προοδευτική κατεύθυνση κατά της λιτότητας, της υποτέλειας και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου” σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Και προσθέτει: “Σε τροχιά ρήξης βρίσκεται δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης οι οποίες έχουν μπει στον δρόμο ενός τρίτου μνημονίου. Είναι μια τροχιά ρήξης με τις ταυτοτικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγα ρήξης με το μπλοκ των κοινωνικών δυνάμεων, ιδιαίτερα των πιο φτωχών στρωμάτων, που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζουν τη χώρα”.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίαζε πως “φαίνεται οτι ‘ερρίφθη ο κύβος’ για δημιουργία νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα, ενώ ο Νίκος Φίλης κάλεσε τους διαφωνούντες να παραιτηθούν, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στους “αντάρτες”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: