Ο Αλέξης πρέπει να αφήσει το κόμμα και να ασχοληθεί με την κυβέρνηση




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Στα υπουργεία συσκέπτονται οι επικεφαλής των Θεσμών και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών με υπουργούς και άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Γίνεται ένας αγώνας δρόμου «για να προκάμουμε», που έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί. Το ελληνικό κράτος, χωρίς νέα δανεικά, θα κατεβάσει τα ρολά και πρόκειται περί μίας πραγματικότητας, που αποδέχεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Την ίδια στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ «σκοτώνονται» (και κανονικά η λέξη δεν πρέπει να συνοδεύεται από εισαγωγικά). Ο Αλέξης Τσίπρας, που έπρεπε μέρα και νύχτα να κυβερνά και να προσπαθεί να βρει διέξοδο στο αδιέξοδο, έχασε μία ολόκληρη μέρα την Τετάρτη για να τσακώνεται με συντρόφους τους, με την υποστήριξη των οποίων εξελέγη Πρωθυπουργός. Απ’ ότι φαίνεται, θα χάσει και άλλες ημέρες και εβδομάδες, διότι η μάχη στο κόμμα, για το κόμμα, θα είναι μέχρις εσχάτων. Στο μυαλό του μπήκε η ιδέα ότι αν δεν καθαρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από τους αντιμνημονιακούς, δεν θα πετύχει να υλοποιήσει το νέο Πρόγραμμα, καθώς γνωρίζει πως πρέπει να περάσει και άλλα προαπαιτούμενα και σκληρά μέτρα από τη Βουλή και φοβάται πως ο αριθμός των ανταρτών θα αυξάνεται.

Με τη λογική αυτή, να διώξει από το κόμμα τους διαφωνούντες, για να λυθούν τα χέρια του, οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Και το ερώτημα, όσο πιό απλά μπορεί να τεθεί, είναι αυτό: Αντέχει η Ελλάδα νέες εκλογές; Η απάντηση είναι αρνητική. Και τι θα προσθέσουν οι εκλογές στη μάχη για τη σωτηρία της Ελλάδας; Τίποτα… Η χώρα θα βρεθεί σε πιό δύσκολη θέση από τη σημερινή και θα παρακαλάμε εμείς να μας διώξουν από την Ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός χάνει το χρόνο του να τσακώνεται με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Είναι αργά τώρα για να «καθαρίσει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Επρεπε να το πράξει πριν χρόνια, αλλά δεν τόλμησε, διότι χωρίς αυτούς που σήμερα κατηγορεί επειδή παραμένουν πιστοί στις θέσεις τους, δεν θα υπήρχε πολιτικά. Για χρόνια οι τάσεις στο κόμμα πορεύθηκαν μαζί με τις διαφωνίες τους και τους καυγάδες τους. Κατάφερναν πάντα έξω να δείχνουν ενωμένοι. Η εξουσία έχει φανερώνει τις τεράστιες ιδεολογικές και άλλες διαφορές τους, και η συνέχιση του καυγά δεν ωφελεί κανένα. Και πάνω απ’ όλα ΔΕΝ βοηθά την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αφήσει στην άκρη το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών. Τώρα η μάχη πρέπει να δοθεί για τη σωτηρία της Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να περιμένει…

WWW.MIGNATIOU.COM, WWW.ETHNOS.GR

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: