11.000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο




Σε περίπου 11.000 υπολογίζουν οι αρχές, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νησί της Λέσβου, περιμένοντας, οι 8.000 από αυτούς, να καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και οι υπόλοιποι,  3.000, να αποπλεύσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απέπλευσε με 1.680 μετανάστες με προορισμό τον Πειραιά, αφού πρώτα αποβίβασε περίπου 800 στην Σάμο.

Το πλοίο «Tera Jet» απέπλευσε με 1.740 μετανάστες. Το εν λόγω σκάφος θα εκτελεί ένα δρομολόγιο κάθε δύο ημέρες από τη Λέσβο στον Πειραιά.

Όπως αναφέρθηκε, σε άτομα 8.000 υπολογίζεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που μένουν είτε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια περιμένοντας την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών, είτε στον περιβάλλοντα χώρο, είτε στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Μόνο στις 29 Αυγούστου πιστοποιήθηκε η άφιξη περί των 2.600 νέων μεταναστών και προσφύγων ενώ οι περιπτώσεις άλλων 2.000, περίπου, δεν έγινε δυνατό να πιστοποιηθούν λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού.

Στις 30 Αυγούστου έφθασαν στο νησί περί τους 2.000 νέους μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μένουν στους χώρους αποβίβασής τους στο Μόλυβο ή τη Συκαμνιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: