1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο τριήμερο από το Λιμενικό




Τουλάχιστον 1.728 μετανάστες περισυνελέγησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες από το Λιμενικό Σώμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι παράτυποι μετανάστες διεσώθησαν σε 66 περιστατικά έρευνας που έλαβαν χώρα από την Παρασκευή το πρωί 14/08 έως σήμερα το πρωί της Δευτέρας 17/08, στα νησιά Σαμοθράκης, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Αγαθονησίου, Καλόλιμνου, Κω και Μεγίστης.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τουλάχιστον 1.166 πρόσφυγες από τη Συρία έχουν επιβιβαστεί και φιλοξενούνται στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω.

Αυτό ανακοίνωσε το πρωί, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση, το Λιμενικό Σώμα. Για λόγους ασφαλείας, στο πλοίο βρίσκεται εναλάξ δύναμη της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού.

Πάρης Τσιριγώτης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Χιλιάδες μετανάστες πέρασαν από τη Σερβία, από τον Ιανουάριο έως σήμερα

Περίπου 90.000 μετανάστες πέρασαν από τη Σερβία, από τον Ιανουάριο έως σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

Σύμφωνα με τον Σέρβο υπουργό, η αστυνομία είναι πλήρως ικανή να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας. Όπως είπε ο κ. Στεφάνοβιτς, περίπου 2.000 μετανάστες διασχίζουν τα σύνορα και εισέρχονται στη Σερβία σε καθημερινή βάση, ωστόσο προορισμός τους είναι άλλες χώρες.

Ανέφερε ακόμη ότι οι μετανάστες είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των σερβικών Αρχών, επισημαίνοντας πως δεν έχει αναφερθεί κανένα επεισόδιο μεταξύ μεταναστών και του τοπικού πληθυσμού. Ωστόσο, ο Σέρβος υπουργός προειδοποίησε ότι το κόστος για τη χώρα του είναι πολύ υψηλό και ότι συζητούνται τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος με τη διεθνή κοινότητα. Ζήτησε δε, να συνεχιστεί η παροχή στήριξης για την παροχή σίτισης και προσωρινής στέγασης στους μετανάστες.

Προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα, θα πρέπει να αναπτυχθεί ένα ευρύ σχέδιο δράσης, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκτίμησε ο κ. Στεφάνοβιτς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: