Ο Τουσκ προειδοποιεί για τελευταία ευκαιρία και ζητεί ενότητα στο θέμα της Ελλάδας




Χωρίς ενότητα στο θέμα της Ελλάδας μέσα σε τέσσερις ημέρες η Ευρώπη θα είναι πολύ διαφορετική, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ στη δευτερολογία του στη συζήτηση για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο προειδοποιώντας εκ νέου ότι αυτή τη φορά πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που θα έχει η Ελλάδα.

Μιλώντας στην ολομέλεια στην παρουσία του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τουσκ είπε ότι απαιτείται να επιστρέψουμε σε κοινές αρχές.

Οφείλουμε, είπε, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. “Επίσης, η δεοντολογία επιβάλλει την αποπληρωμή των δανείων, οι πιστωτές δεν είναι κακοί και ανήθικοι και οι δανειολήπτες τα αθώα θύματα” είπε.

Πρόσθεσε ότι είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δαπανούμε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πολύ περισσότερα από όσα κερδίζουμε ως έσοδα.

Ο κ. Τουσκ είπε ακόμη ότι “θα πρέπει να ζητούμε βοήθεια από τους φίλους μας και όχι από τους εχθρούς μας ιδίως όταν αυτοί δεν μπορούν καν να σας βοηθήσουν”. “Εάν πράγματι θέλετε να βοηθήσετε τους φίλους σας τότε μην τους ταπεινώνετε” πρόσθεσε.

Ο κ. Τουσκ ανέφερε ότι σήμερα χρειαζόμαστε ενότητα όχι επειδή είναι απλώς μια ωραία ιδέα αλλά επειδή είναι απαραίτητη για να καταλήξουμε σε αποφάσεις.

Χωρίς ενότητα για την Ελλάδα, μέσα σε 4 μέρες θα επιστρέψουμε σε μια διαφορετική Ευρώπη, είπε ο κ. Τουσκ επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάιζελμπλουμ έλαβε το αίτημα της Ελλάδας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και εξέφρασε την ευχή αυτό να αποδειχθεί ένας καλός οιωνός για αυτά που θα ακολουθήσουν αύριο.

Της απεσταλμένης του ΚΥΠΕ Αθηνάς Αρσαλίδου – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: