Βαλτιμόρη: Ποινικές διώξεις σε αστυνομικούς για τον θάνατο του 25χρονου Αφροαμερικανού




O θάνατος του 25χρονου Αφροαμερικανού, Φρέντι Γκρέι, που απεβίωσε μία εβδομάδα μετά τη βίαιη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη, οφείλεται σε «ανθρωποκτονία» και στους 6 αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψή του θα ασκηθούν ποινικές διώξεις, ανακοίνωσε χθες η εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η Μέριλιν Μόσμπι παρουσίασε ενώπιον του Τύπου το πόρισμα μιας έρευνας σχετικά με τον θάνατο τη 19η Απριλίου του νεαρού άνδρα, ηλικίας 25 ετών, ένα γεγονός που πυροδότησε διαδηλώσεις και ταραχές σε αυτήν την πόλη στις ανατολικές ΗΠΑ.

Η εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι στους 6 αστυνομικούς, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα την περασμένη εβδομάδα, θα απαγγελθεί μεταξύ άλλων η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Οι αρχές εξέδωσαν σήμερα το πρωί εντάλματα σύλληψης, διευκρίνισε η ίδια.

Σύμφωνα με την έρευνα και τη νεκροψία νεκροτομή, ο νεαρός άνδρας έχασε την ζωή τους αφού υπέστη έναν «τραυματισμό που απέβη μοιραίος καθώς δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας κατά τη μεταφορά του με το βαν της αστυνομίας…».

Στον 25χρονο φορούσαν τις χειροπέδες, ενώ οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να προσφέρουν ιατρική βοήθεια στον Γκρέι παρά το γεγονός ότι τους το ζήτησε ο ίδιος τουλάχιστον 2 φορές.

Μήνυμα Ομπάμα: Να έρθει στο φως η αλήθεια
O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι είναι «εξαιρετικό κρίσιμο» το να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Φρέντι Γκρέι, του νεαρού άνδρα ο θάνατος του οποίου, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψή του στη Βαλτιμόρη, προκάλεσε επεισόδια και ταραχές σε αυτήν την πόλη στις ανατολικές ΗΠΑ.

«Η Δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί, (…) οι κάτοικοι της Βαλτιμόρης θέλουν (να μάθουν) την αλήθεια» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος που διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει προς το παρόν ενημερωθεί για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον των 6 αστυνομικών που εμπλέκονται στη σύλληψή του.

Η Βαλτιμόρη αποτελεί θέατρο καθημερινών διαδηλώσεων- οι οποίες κατέληξαν σε ταραχές τη Δευτέρα το βράδυ μετά την κηδεία του νεαρού- έπειτα από τη γνωστοποίηση του θανάτου του μετά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη.

Reuters, ΑΠΕ – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: