Τσίπρας: Η συμφωνία πρέπει να κλείσει αλλά πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής




 

Ως συνειδητή επιλογή μεταβίβασης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, στις πλάτες της μεσαίας τάξης και της μισθωτής εργασίας, αντιμετώπισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το Μνημόνιο, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, έχει λάβει εντολή απ’ τον ελληνικό λαό να διαπραγματευτεί στο όνομα της ισότητας. “Δεν μπλοφάρουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

Εγκαλώντας τους “εμπνευστές του Μνημονίου” για τον “κυνισμό” τους, ο κος Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση νομοθετεί και διαπραγματεύεται με βάση τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και δεν αναπαράγει απλώς την υπάρχουσα κατάσταση αφήνοντας άθικτη την “οικονομική ψαλίδα”, αλλά αποσκοπεί και στην μετατροπή της ευρωπαϊκής κοινωνίας, από άθροισμα μεμονωμένων ατόμων σε πραγματική κοινότητα.

Η συμφωνία πρέπει να κλείσει αλλά πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η η εμπιστοσύνη των πολιτών αυξήθηκε και για αυτό σημειώθηκε και αύξηση εσόδων στο δημόσια ταμεία.

ΕΠΙΣΗΣ: Στα χρόνια του Μνημονίου και τις συνέπειες στην κοινωνία και την οικονομία αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του Economist.

Στα χρόνια του Μνημονίου οι ανισότητες εκτινάχθηκαν, η ανεργία τριπλασιάστηκε, οι συντάξεις υπέστησαν δραματικές περικοπές. Οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημιές ήταν οι Ελληνες πλούσιοι, αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό γρήγορα και σήμερα συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική ήταν που τον έφερε για 4η φορά στο βήμα του Economist αλλά τώρα με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού. «Υλοποιούμε την εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους 4 μήνες της διακυβέρνησης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: