Το FBI συμμετέχει στις έρευνες: Άλλο ένα πτώμα βρέθηκε στα συντρίμμια του τρένου της AMTRAK




Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε ότι ερευνάται ο ισχυρισμός του οδηγού του τρένου της AMTRAK που ανατράπηκε έξω από τη Φιλαδέλφεια, ότι κτυπήθηκε από ένα αντικείμενο. Για το λόγο αυτό ζητησε από το FBI να λάβει μέρος στις έρευνες.

Σύμφωνα με το μέλος της NTSB Robert Sumwalt, μέλος της ομάδας του έχει «δει ζημιά αριστερά στο κάτω μέρος του παρμπρίζ του τρένου Amtrak». Ο εκτροχιασμός του τρένου που έκανε το δρομολόγιο από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη προκάλεσε το θάνατο οκτώ ατόμων.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικανός Τζον Μπένερ διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς ορισμένων Δημοκρατικών ότι οι περικοπές στον προϋπολογισμό ευθύνονται εν μέρει για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Φιλαδέλφεια και υποστήριξε ότι τα προγράμματα ασφάλειας της Amtrak έχουν επαρκή χρηματοδότηση.

“Προφανώς, το θέμα δεν είναι η χρηματοδότηση”, είπε ο Μπένερ μιλώντας σε δημοσιογράφους σε μια συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τις διαμαρτυρίες που έχουν εκφράσει οι Δημοκρατικοί για τις περικοπές στον προϋπολογισμό της Amtrak. “Το τρένο έτρεχε με ταχύτητα διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο. Υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, δεν έχουν γίνει περικοπές στον τομέα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων και η Βουλή πέρασε στις αρχές της άνοιξης έναν νόμο με τον οποίο εγκρίνονται όλα αυτά τα προγράμματα (ασφαλείας)”, συνέχισε.

Οι νεκροί από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας ανέρχονται σε οκτώ, μετά τον εντοπισμό xuew το απόγευμα ενός ακόμη πτώματος. Η εφημερίδα Philadelphia Inquirer, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην επιχείρηση απομάκρυνσης των συντριμμιών από τη σιδηροδρομική γραμμή, έγραψε ότι το όγδοο θύμα βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή του πυροσβεστικού σώματος της πόλης, τον Ντέρικ Τζ.Β. Σόγιερ, το πτώμα βρέθηκε στα συντρίμμια του πρώτου βαγονιού χάρη σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και έχει ήδη ανασυρθεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: