Τα είπαν στο τηλέφωνο η Λαγκάρντ και ο Τσίπρας




Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ είχε τη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την οποία συζήτησαν «θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης».

Στην τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ «συζήτησαν για την παρούσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των τριών Θεσμών και για το πώς θα προχωρήσουν οι προτεραιότητες πολιτικής».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα in.gr, εκτιμάται ότι η αναφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στους «τρεις Θεσμούς» αποτελεί προσπάθεια αποστασιοποίησής του από τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις του Ταμείου, κυρίως, είναι εκείνες που εμποδίζουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Ο Τσίπρας μιλά απευθείας με τους θεσμούς, δηλώνει κυβερνητική πηγή

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΚΥΠΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση που είχαν επικεντρώθηκε «σε θέματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης», χωρίς ωστόσο να γνωστοποιηθεί κάτι πιο συγκεκριμένο.

Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από το ΚΥΠΕ, αρκέστηκε να πει ότι ο Πρωθυπουργός «κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενοι», δηλαδή «μιλάει απευθείας με τους θεσμούς».

Κατά άλλες πληροφορίες η κυβέρνηση εντείνει αυτές τις μέρες τις επαφές της με ανώτατους αξιωματούχους (την Τρίτη Δραγασάκης-Τσακαλώτος συναντώνται με τον Ντράγκι, και ο Βαρουφάκης θα δει Σαπεν και Μοσχοβισί), σε μία προσπάθεια «άσκησης πίεσης στους εταίρους να άρουν τις λίγες διαφωνίες τους και να επέλθει συμφωνία».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: