Εγκλημα στην Ουάσιγκτον: Εντόπισαν τον δράστη (φωτογραφία)-Πήρε λύτρα 40 χιλ. και μετά τους σκότωσε




Η αστυνομία της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι αργά το βράδι της Τετάρτης εντόπισε έναν ύποπτο για τη δολοφονία του Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του, του νεαρού γιου τους και της οικονόμου, Ο δράστης τους κράτησε όμηρους, και αφού τους βασάνισε τους σκότωσε. Στο μεταξύ είχε πάρει και λύτρα ύψους 40 χιλιάδων δολαρίων.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Daron Dylon Wint. Είναι 34 ετών και είναι από το Μέριλαντ. Η τύχη του αγνοείτο μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Οι ερευντητές της αστυνομίας εντόπισαν το DNA του Wiint στο κουτί της πίτσας Domino που φαίνεται ότι παρήγγειλε ο δράστης το βράδυ της 13ης Μαίου.

Ο ύποπτος Daron Dylon Wint
Ο ύποπτος Daron Dylon Wint

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λίγο πριν από τη στυγνή δολοφονία, συνεργάτης του δολοφονηθέντα Ελληνοαμερικανού άφησε στην πόρτα του σπιτιου του Σάββα Σαββόπουλου 40 χιλιάδες δολάρια μετρητά, τα οποία προφανώς δόθηκαν ως λύτρα στους δολοφόνους του ομογενή, της συζύγου του, του γιου τους και της καμαριέρας τους.

Η αστυνομία ερευνά την καινούργια αυτή πληροφορία και σύμφωνα με πληροφορίες υποθέτει ότι την εντολή για να δοθούν τα χρήματα έδωσε ο Σαββαόπουλος.

Πάντως, μυστήριο καλύπτει ακόμα την υπόθεση δολοφονίας μίας οικογένειας Ελλήνων ομογενών στην Ουάσιγκτον. Ο Σάββας Σαββόπουλος, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος επενδυτικού hedge fund, βρέθηκε νεκρός από τους άνδρες της αστυνομίας, μαζί με την σύζυγό του, Έιμι, τον 10χρονο γιο τους, Φίλιπ, και την 57χρονη οικιακή βοηθό τους.

Τα θύματα που εντοπίστηκαν στην πολυτελή κατοικία τους αξίας περίπου δύο εκατ. δολαρίων στη βορειοδυτική Ουάσιγκτον, βρήκαν φρικτό θάνατο έπειτα από βασανισμό με μαχαίρι από τους δράστες.

Στη συνέχεια σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δολοφόνοι πυρπόλησαν την κατοικία και έκλεψαν την Πόρσε της οικογένειας, η οποία ωστόσο βρέθηκε κατεστραμμένη σε μικρή απόσταση.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα τουλάχιστον τρία από τα θύματα έφεραν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, ενώ «η οσμή της βενζίνης πάνω στις σορούς τους ήταν έντονη».

Στο μεταξύ, οι δύο κόρες του ζευγαριού, Κατερίνα και Άμπιγκέιλ σώθηκαν σαν από θαύμα, καθώς τη στιγμή της φονικής επίθεσης δεν βρίσκονταν στο σπίτι επειδή φοιτούν σε οικοτροφείο.

Οι γείτονες της οικογένειας Σαββόπουλου ειδοποίησαν την πυροσβεστική για να αναφέρουν την πυρκαγιά και μόλις έφτασαν στο σημείο οι άνδρες της υπηρεσίας, αλλά και της αστυνομίας διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για δολοφονία.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η Washington Post ο Σαββόπουλος μία ημέρα πριν το τραγικό περιστατικό είχε αφήσει μήνυμα στη μία από τις δύο οικιακές βοηθούς, καλώντας την να μην μεταβεί στην κατοικία του την επομένη, καθώς η σύζυγός του ήταν άρρωστη.

Μάλιστα, η ίδια η Έιμι Σαββόπουλος έστειλε μήνυμα στην γυναίκα επισημαίνοντάς της ότι δεν ήταν απαραίτητο να πάει στη δουλειά της την ημέρα εκείνη.

Η δεύτερη οικιακή βοηθός, ωστόσο, προσφέρθηκε να βοηθήσει «γιατί αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα με τον Φίλιπ», τον 10χρονο γιο του ζευγαριού.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί. Ο Θεός μου έσωσε τη ζωή», δήλωσε η οικιακή βοηθός που έλαβε το μήνυμα.

Τρεις ώρες μετά, το σπίτι που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τυλίχτηκε στις φλόγες και οι εργοδότες της γυναίκας ήταν νεκροί.

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον, Κάθι Λάνιερ, δεν σχολίασε την επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι και την οικιακή βοηθό, ωστόσο τόνισε ότι διεξάγεται έρευνα.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο καταγράφεται ένας άνθρωπος που φοράει κουκούλα να απομακρύνεται τρέχοντας από το σπίτι.

SABBOPOULOS01-19MAY2015

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:Στυγνή τετραπλή δολοφονία: Ξεκλήρισαν οικογένεια Ελληνοαμερικανών στην Ουάσινγκτον

Σοκ προκαλεί στην Ουάσινγκτον η υπόθεση ζευγαριού πλούσιων Ελληνοαμερικανών, του παιδιού τους και της οικιακής βοηθού της οικογένειας, οι οποίοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους σε αριστοκρατική συνοικία της αμερικανικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, το σπίτι βρίσκεται απέναντι από την κατοικια του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάντεν.

Πάντως, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων, δεδομένου ότι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στο σπίτι.

Θεωρούν μάλιστα, ότι ενδεχομένως προηγήθηκε ομηρία, αφού μια ημέρα πριν την φωτιά ο Ελληνοαμερικανός έστειλε γραπτό και κατόπιν ηχητικό μήνυμα στη δεύτερη οικιακή βοηθό, λέγοντάς της να μην πάει στο σπίτι γιατί η σύζυγός του ήταν άρρωστη.

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι είχε ακόμη δύο παιδιά, τα οποία ωστόσο δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα της τραγωδίας.

Ο Σάββας Σαββόπουλος ήταν γνωστός στους αριστοκρατικούς κύκλους της Ουάσινγκτον, ενώ είχε και φιλανθρωπική δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, παλαιότερα είχε προσκληθεί και στον Λευκό Οίκο.

Οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι ο άγνωστος δράστης έβαλε φωτιά στο σπίτι για να καλύψει τα ίχνη του. Όπως γνωστοποιήθηκε, τρία από τα τέσσερα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο, ενώ με τη φωτιά ο δράστης επιχείρηση να καλύψει τα ίχνη του. Ο ίδιος πλέον αναζητείται, ενώ μέρος της δράσης του κατεγράφη σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του σπιτιού.

Μάλιστα, η αστυνομία επισημαίνει ότι ενδεχομένως το συγκεκριμένο άτομο έκλεψε και το πολυτελές αυτοκίνητο Πόρσε του ζευγαριού που βρέθηκε καμμένο στο προαύλιο εκκλησίας έξω από την πόλη.

Πάντως, οι Αρχές ενημέρωσαν ότι δίνουν αμοιβή 25.000 δολαρίων σε όποιον προσφέρει ουσιαστικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη του δράστη.

Photos Tony Powell/Washington Life Magazine

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: