Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν τηλεφώνησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό




Στο ίδιο έργο θεατές… Οι Αμερικανοί άρχισαν τα τηλεφωνήματα. Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι τηλεφώνησε στο νέο κατοχικό ηγέτη, και ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Δυστυχώς, οι Αμερικανοί νομίζουν ότι με επικοινωνιακή πολιτική θα λύσουν το Κυπριακό πρόβλημα. Δυστυχώς αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα με κοντόφθαλμη πολιτική.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη το ενδιαφέρον της αμερικανικής Κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου προσωπικά, για την επανέναρξη των συνομιλιών. Ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Αμερικανός αντιπρόεδρος σημείωσε τη θετική προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επίσης φέρεται να εξέφρασε την ετοιμότητα τόσο της αμερικανικής Κυβέρνησης όσο και του ιδίου προσωπικά να προσφέρουν στην όλη διαδικασία προς επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου.

Ο Πρόεδρος της Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μπάιντεν για τις προοπτικές επανέναρξης του διαλόγου με στόχο την επίλυση του Κυπριακού, και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση επανέλαβε την πολιτική του βούληση, έτσι ώστε μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο να δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές για θετική κατάληξη.

Τέλος ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν για την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στη διαπραγματευτική διαδικασία και στις προσπάθειες για επίτευξη του στόχου της επανένωσης και του τερματισμού του απαράδεκτου στάτους κβο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: