Κομισιόν: Από κοινού με ΕΚΤ και ΔΝΤ αποσκοπούμε σε συμφωνία με την Ελλάδα




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποσκοπεί σε μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα συμβάλει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη και ευελπιστεί ότι η συνεργασία με τα θεσμικά όργανα θα συνεχιστεί προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Επιτροπής, σήμερα στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου επί του θέματος στις 11 Μαΐου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων.

Telegraph: Η Ελλάδα σαν τον Σίσυφο-Μαρτύριο δίχως τέλος η παραμονή στο ευρώ

Με το αέναο μαρτύριο στο οποίο είχε υποβληθεί ο Σίσυφος, παρομοιάζει η Telegraph, την δίχως τέλος ελληνική δημοσιονομική κρίση, κάνοντας λόγο για «ένα μεγάλο ψέμα, μια ατιμία που επαναλαμβάνεται: ότι δήθεν η Ελλάδα είναι καλύτερα να παραμείνει στην ευρωζώνη, όταν η συμμετοχή της σε αυτή έχει καταστρέψει την οικονομία της. Με μπαλώματα, έχει αποφευχθεί μια έξοδος, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Στο τέλος κάποιος θα συντριβεί κάτω από τον βράχο του Σίσυφου», επισημαίνει το δημοσίευμα.

Παρά την εκλογή της νέας κυβέρνησης και τις υποσχέσεις για τερματισμό της λιτότητας, τα χρήματα δεν μπαίνουν στο ταμείο, αφού οι δανειστές δεν έχουν ικανοποιηθεί από την πρόοδο στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Η ρευστότητα εξαντλείται και ο βράχος που ο Σίσυφος είχε καταδικαστεί να κουβαλά δίχως σταματημό στην πλαγιά, κυλά ξανά προς τα κάτω, γράφει η Telegraph.

«Μπλοφάρει η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα;» διερωτάται ο συντάκτης και συμπληρώνει:

«Οι αξιωματούχοι στην Αθήνα κατηγορούν την ΕΕ και το ΔΝΤ για την κόντρα, ενώ οι Έλληνες επιμένουν ότι θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη. Κάποια υποχώρηση πρέπει να γίνει. Ωστόσο κάθε φορά που επίκειται ένα Grexit κάποια πρόχειρη συμφωνία (δίνει κι άλλη πίστωση χρόνου). Οι Έλληνες περιμένουν να αποθαρρυνθεί η ΕΕ, την ώρα που ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δηλώνει ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή λόγω των επιπτώσεων που θα είχε στο ευρωπαϊκό σχέδιο. Αργά ή γρήγορα ωστόσο μια από αυτές τις θέσεις πρέπει να καταρριφθεί και ο χρόνος τελειώνει. Την επόμενη φορά που ο βράχος θα ξανακυλήσει από τον λόφο, κάποιος θα έχει συντριβεί κάτω από το βάρος του».

Φωτογραφία ΑΠΕ/ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: