Η πρώτη φωτογραφία και η πρώτη χειραψία Αναστασιάδη-Ακιντζί…




Την πρώτη τους φωτογραφία από κοινού έβγαλαν οι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί,  35 λεπτά μετά την άφιξή τους στο Λήδρα Πάλας για το δείπνο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε.

Οι δύο ηγέτες εξήλθαν πριν από λίγο από το Λήδρα Πάλας για χειραψία και αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους μετά την ημίωρη συνάντησή τους. Το δείπνο με τη συμμετοχή και των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων θα αρχίσει σε λίγο και αναμένεται να διαρκέσει γύρω στις δυόμιση ώρες.

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί έφτασαν στις οκτώ στο χώρο για το δείπνο με τον Εσπεν Μπαρθ Εϊντε ο οποίος αμέσως μετά θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία της έναρξης των συνομιλιών.

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την συνάντηση. Ε/κ , Τ/κ και τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με ζωντανές συνδέσεις το δείπνο.

Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ
Φωτογραφία ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έφτασαν οι ηγέτες στο Λήδρα Πάλας για το δείπνο

 

Εφτασαν πριν από λίγο στο Λήδρα Πάλας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για το δείπνο με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε.

Πρώτος έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και λίγα λεπτά αργότερα ο Τ/κ ηγέτης. Και οι δύο συνοδεύονται από τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί.

Τους ηγέτες υποδέχθηκε ο κ. Εϊντε o οποίος βρισκόταν στο χώρο του Λήδρα Πάλας από τις επτά και τέταρτο.

Απόσπασμα από τη Σκωτία απέδωσε τιμές ενώ στρώθηκε και κόκκινο χαλί.

Θα γίνει κατ`ιδίαν συνάντηση των τριών και αργότερα στο δείπνο θα συμμετάσχουν και οι διαπραγματευτές Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Μετά την ολοκλήρωση του δείπνου ο κ. Εϊντε θα ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών.

ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: