Σακελλαρίδης: Οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν




«Οι κόκκινες γραμμές μας δεν συνιστούν μόνο μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και αναγκαίες κινήσεις για την έξοδο της οικονομίας από την ύφεση» τονίζει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, επισημαίνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά» πως αυτές οι κόκκινες γραμμές παραμένουν ως έχουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων και πως το τραπεζικό σύστημα παραμένει σταθερό και ασφαλές.

Ο κ. Σακελλαρίδης δηλώνει αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας, ξεκαθαρίζει όμως πως αν δεν υπάρξει τελικά συμφωνία προέχουν οι μισθοί και οι συντάξεις έναντι της αποπληρωμής των δανειστών. «Η κυβέρνηση βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα και τα δίκαια του λαού μας. Έχει παρέλθει η εποχή που τα συμφέροντα των δανειστών υπαγόρευαν την πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος τονίζει πως «σε περίπτωση που έχουμε ένα αποτέλεσμα έξω από τον χώρο που ορίζει η λαϊκή εντολή, ο λαός θα πρέπει να το κρίνει αδιαμεσολάβητα. Να αποφασίσει δηλαδή αν δέχεται τη συμφωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να κινηθεί ερήμην της λαϊκής βούλησης».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι διαπραγματεύσεις του Brussels Group στον …αέρα ακόμα

Συνεχίστηκαν χθες Παρασκευή για δεύτερη ημέρα στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group. Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συνεδριάσεις της Παρασκευής εστιάστηκαν σε θέματα ενέργειας, φορολογίας και πολιτικές για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Οι συνεδριάσεις είναι προγραμματισμένες ώς το απόγευμα του Σαββάτου (19:30 ώρα Ελλάδος), αλλά δεν αποκλείεται να παραταθούν και την Κυριακή.

Η Αθήνα εκφράζει αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας ακόμη και ώς την Κυριακή, ή πριν από το Eurogroup της 11ης Μαΐου, αλλά ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και σημειώνουν ότι η λύση δεν βρίσκεται τόσο κοντά.

Έτσι, οι πληροφορίες για έκτακτη σύγκληση του Eurogroup τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται και το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι τα μέτρα της λίστας Βαρουφάκη θα συζητηθούν στις 11 Μαΐου.

BRUSSELS-Charlemagne-KTIRIO01-11MARCH2015

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Μετά τις δηλώσεις περί ύπαρξης «σχεδίου Β» για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ επανήλθε σήμερα, Παρασκευή, αναγνωρίζοντας πρόοδο στις διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Brussels Group.

Μιλώντας στην ολλανδική Βουλή δήλωσε πως υπάρχει εντατικοποίηση των συζητήσεων, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για σημείο καμπής.

Ο ίδιος τόνισε πως στο Brussels Group γίνονται «σοβαρές συζητήσεις» και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg είπε πως στόχος είναι η επίτευξη «ισχυρής συμφωνίας» με την Ελλάδα.

Χθες, Πέμπτη, ερωτηθείς εάν υπάρχει plan B για την Ελλάδα, ο Γ.Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Το ερώτημα είναι εάν η Ολλανδία ετοιμάζεται ή αν η ευρωζώνη ετοιμάζεται για διάφορα ενδεχόμενα; Η απάντηση είναι ναι».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: