Η Αγκυρα και οι Αμερικανοί διόρισαν τον Ναμί εκπρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος




Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το διορισμό από τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί του Οζντίλ Ναμί στη θέση του διαπραγματευτή, δήλωσε πως “πρόκειται για μια επιλογή που αφορά αποκλειστικά τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας και η επιλογή αυτή είναι σεβαστή”.

“Εμείς ευελιπιστούμε ότι μέσα από ένα ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο και με την εμπλοκή της Τουρκίας, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση, θα δημιουργηθούν εκείνες οι προοπτικές που θα μας επιτρέψουν να αισιοδοξούμε προς την κατεύθυνση τερματισμού της κατοχής και επανενώσης της πατρίδας μας”, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αγκυρα, αλλά και οι Αμερικανοί, επέβαλαν στον νέο κατοχικό ηγέτη τον Ναμί, ο οποίος ανήκει στην πτέρυγα των σκληρών. Είναι φανερό από τις κινήσεις της Αγκυρας και από νέες δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν “τράβηξε το χαλινάρι” στον Ακιντζί.

Λιλλήκας: Ο Πρόεδρος θα βρει μπροστά του τα «πιστοποιητικά βούλησης» που απονέμονται στον Ακιντζί

Tα μηνύματα που στέλλουν Κυβέρνηση και κάποιες πολιτικές δυνάμεις ότι με την εκλογή Ακιντζί μπήκαμε σε τροχιά λύσης του Κυπριακού, θα φέρουν τη δική μας πλευρά κατηγορούμενη στο ενδεχόμενο ενός νέος αδιεξόδου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας,  στο περιθώριο περιοδείας του σε εμπορικούς δρόμους της Αγλαντζιάς.

Ο κ. Λιλλήκας έκανε λόγο για δημιουργία υπεραισιόδοξου κλίματος, ειδικά από την ε/κ πλευρά και ζήτησε να υπάρξει προβληματισμός.

«Όλα αυτά τα πιστοποιητικά βούλησης λύσης που απονέμονται στον κ. Ακιντζί θα τα βρει μπροστά του ο κ. Αναστασιάδης, όπως τα βρήκε και ο κ. Χριστόφιας μπροστά του με τον περίπτωση του κ. Ταλάτ», ανέφερε.

Ζήτησε να υπάρξει ολοκληρωμένη πολιτική και στρατηγική, ενώ εξέφρασε φόβους ότι επανέρχεται η νομιμοποίηση του αεροδρομίου της Τύμπου στο τραπέζι των συνομιλιών, που παραπέμπει σε αναγνώριση χωριστού κράτους, και ότι θα υπάρξει μια σαλαμοποιήση του Κυπριακού, που ενδεχομένως να οδηγήσει στην οριστική διχοτόμηση, που θα θεωρηθεί και ως λύση του Κυπριακού από τη διεθνή κοινότητα.

«Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η εκλογή Ακιντζί αποτελεί ένα θετικό βήμα, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όσοι τον παρακινούν και δημιουργούν στον κόσμο μεγάλες προσδοκίες και αβάσιμες ελπίδες να παραδεχτούν και να δουν την πραγματικότητα ως έχει», είπε, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα είναι εκείνη η οποία θα συνεχίσει να καθορίζει το περιεχόμενο των τουρκικών προτάσεων.

Είπε επίσης ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι ο Ακιντζί πιθανόν να έχει καλές προθέσεις, ωστόσο, ανέφερε, δεν έχει επίσης καμιά αμφιβολία ότι ο κ. Ερντογάν και ο κ. Νταβούλογλου έχουν τους δικούς τους επεκτατικούς σχεδιασμούς αναφορικά με την Κύπρο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: