Eurogroup: Πρώτα συμφωνία και μετά τα χρήματα




Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέδωσαν μιαα σύντομη δήλωση για την Ελλάδα στην οποία καλωσορίζεται η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά επίσης οι Ευρωπαίοι δανειστές προειδοποιούν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις συζητήσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.
«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.

Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία. Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσων δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εκδώσουν σήμερα μια σύντομη δήλωση για την Ελλάδα και θα καλωσορίσουν την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι στιγμής με τους πιστωτές,, αναφέρει το Πρακτορείο Reuters.

Ομως θα προειδοποιήσουν επίσης ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να ξεπερασθούν οι δυσκολίες στις συνομιλίες με τους πιστωτές, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι της ΕΕ.

“Θα υπάρξει μια σύντομη δήλωση και θα αναφέρεται στην πρόοδο που έχει γίνει και στη δουλειά που μένει να γίνει, ενώ θα καλωσορίζεται η πρόθεση των Ελλήνων να επιταχύνουν τη δουλειά τους”, δήλωσε ένας αξιωματούχος που είχε ενημέρωση σχετικά με τη δήλωση.

Ένας άλλος αξιωματούχος πρόσθεσε πως η δήλωση θα λέει ότι “χρειάζονται περισσότερος χρόνος και περισσότερη προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα κενά” στις συνομιλίες ώστε να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας.

Reuters, ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: