Χουντής: Εκβιαστική η τακτική των δανειστών στη διαπραγμάτευση




Τη βούληση της κυβέρνησης για μια συμφωνία η οποία θα είναι συμβατή με το πρόγραμμά της και δεν θα παραβιάζει τις κόκκινες γραμμές της, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χουντής.
«Οι δικές μας κόκκινες γραμμές είναι πράγματα που δεν μπορούν, ευρωπαϊκοί τουλάχιστον θεσμοί, να τα ζητούν γιατί αντιβαίνουν εκτός των άλλων τις συνθήκες της ΕΕ» τόνισε ο κ. Χουντής αναφερόμενος χαρακτηριστικά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται πάνω σε μνημονιακή βάση και ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο τέτοιες πολιτικές. Σε αυτό το πλαίσιο, αφού χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ αντισυνταγματικό, διαβεβαίωσε ότι θα καταργηθεί.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εκβιαστική την τακτική των εταίρων-δανειστών στη διαπραγμάτευση, καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι αποβλέπουν, είτε μέσω της οικονομικής ασφυξίας είτε μέσω άλλων πιέσεων, να υπάρξει υποχώρηση και πολιτική υποβάθμιση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Χουντής έκανε λόγο για αθέτηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου από την πλευρά των εταίρων σημειώνοντας: «Δεν τήρησαν τη δέσμευση ότι εφόσον κατατεθεί ένα πρόγραμμα πρέπει να αρχίσει η εκταμίευση χρημάτων που έπρεπε να τα είχαν εκταμιεύσει έτσι κι αλλιώς. Μιλάω για το 1,9 δισ. και το 1,2 δισ.».

Τέλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, διαπίστωσε πρόοδο στην προσέγγιση της συμφωνίας και ανέφερε ότι «συνεχίζουμε, είναι σκληρές και ο καθείς και τα όπλα του».

Φωτογραφία matrix24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: