Αγωγή κατά της Bild για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Ελληνα αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ




Αγωγή εναντίον της γερμανικής εφημερίδας Bild για συκοφαντική δυσφήμηση του ετοιμάζεται να καταθέσει Υπουργός της ελληνικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας αναπαρήγαγε δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη», σύμφωνα με το οποίο «αναπληρωτής Υπουργός της Κυβέρνησης μετέφερε το Μάρτιο 80.000 ευρώ σε τράπεζα του Λουξεμβούργου».

Η ελληνική εφημερίδα δεν ανέφερε όνομα Υπουργού, αλλά η Bild κατονόμασε τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, και δημοσίευσε και τη φωτογραφία του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Μάρδας «διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα και δήλωσε ότι από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων του έως σήμερα δεν έκανε ο ίδιος ή η σύζυγός του, οποιαδήποτε μετακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό».

Επιπλέον, αναφέρει ότι έστειλε πέραν των άλλων αποδεικτικών στοιχείων, στο γραφείο του Πρωθυπουργού έγγραφη βεβαίωση της τράπεζας Eurobank που επιβεβαιώνει, όπως αναφέρει, ότι δεν έχει γίνει κίνηση ούτε ενός ευρώ προς το εξωτερικό κατά την επίμαχη περίοδο».

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η βεβαίωση της τράπεζας θα σταλεί σε όλους τους βουλευτές.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη εξάλλου, διευκρίνισε σήμερα το πρωί ότι τον περασμένο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο (δεν θυμόταν ακριβώς πότε), πάντως σίγουρα πριν εκλεγεί στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και γίνει αυτός Υπουργός, είχε στείλει περίπου 40.000 στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό της κόρης του, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτά τα χρήματα δεν απεστάλησαν στο Λουξεμβούργο, αλλά στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί δεν είχε δώσει αυτές τις απαντήσεις και διευκρινήσεις νωρίτερα, όταν η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» προέβη στο επίμαχο δημοσίευμα, ο υπουργός απάντησε «διότι δεν είχε δημοσιευτεί το όνομα μου».

Πάντως, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνεται ότι το εκδοτικό συγκρότημα «Θεσσαλονίκη –Μακεδονία καλείται τώρα να δώσει στον Αναπληρωτή Υπουργό τα στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του, και ότι «εάν δεν το πράξει θα ζητηθεί η δικαστική συνδρομή και η εφημερίδα θα βρεθεί προ των ευθυνών της».

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: