Κυβέρνηση: Οι “κόκκινες γραμμές” δεν αλλάζουν




Επιμένει η κυβέρνηση στις “κόκκινες γραμμές” της, με κύκλους του Μαξίμου να τονίζουν ότι αυτό γίνεται “όχι μόνο για λόγους πολιτικής αλλά και για λόγους κοινωνικού και οικονομικού ορθολογισμού”.

Οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν ότι “κόκκινες γραμμές” για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών -συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η αύξηση του ΦΠΑ.

“Η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι’ αυτό δεν θα το πράξει. Η κυβέρνηση εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος”, υπογραμμίζουν.

Σύμφωνα με το Μέγκα, σε ό,τι αφορά την ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου διευκρινίζουν θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι “κόκκινες γραμμές”, θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες. Εκτός ατζέντας θα βρεθεί τελικά το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμενόταν να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση.

Αισιοδοξία για συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Υπάρχει ωστόσο στην κυβέρνηση αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας τις αμέσως επόμενες ημέρες και μάλιστα μέχρι την Κυριακή.

“Το κλίμα στο EuroWorking Group ήταν καλό και η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας δείχνει τη θέληση τη χώρας για συμφωνία. Υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και μέχρι την Κυριακή αναμένεται να υπάρχει θετική κατάληξη. Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα πραγματοποιήσει νέο γύρο τηλεφωνικών επαφών. Στόχος της κυβέρνησης είναι ένας έντιμος συμβιβασμός”, στους δημοσιογράφους ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Συνεδριάζει το Brussels Group

Την ίδια ώρα, οι κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ξεκινά σήμερα σε θετικό κλίμα, όπως φάνηκε και στο χθεσινό Euro Working Group, το Brussels Group στις Βρυξέλλες όπου θα συζητηθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: