Ο ψυχολογικός δεσμός Ελλάδας και Κύπρου ΔΕΝ μπορεί να διαρραγεί




Τη δεδομένη διαρκή στήριξη της Αθήνας προς τη Λευκωσία, διατράνωσε σε όλους τους τόνους ο επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Κύπρο, Παναγιώτης Αντωνάτος, σε μήνυμα που απηύθυνε προς τους Έλληνες Κύπριους, μέσω της τηλεόρασης, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

«Η Κύπρος δεν είναι μόνη στο δύσβατο δρόμο επίλυσης του Κυπριακού», ανέφερε ο κ. Αντωνάτος, προσθέτοντας ότι το έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μοιάζει πολλές φορές με το μαρτύριο του Σίσυφου και αυτό λόγω της θέσης στην οποία την έχει ευλογήσει και
ταυτοχρόνως καταδικάσει η γεωγραφία.

Δεν θα μπορούσε να λείπει από την αναφορά ένα σχόλιο για την τρέχουσα επικαιρότητα, με τον Ελλαδίτη επιτετραμμένο να προσθέτει, ότι «σε περιόδους όπως αυτή, στην οποία η τουρκική προκλητικότητα κρατά τη διαπραγματευτική διαδικασία στο τέλμα», διαβεβαιώνοντας τον Κυπριακό Ελληνισμό ότι «τον δρόμο αυτόν, θα τον βαδίσουμε μαζί».

Θέτοντας υπεράνω όλων το εθνικό συμφέρον, κατέληξε ο κ. Αντωνάτος, «θα δίνουμε τον αγώνα τον καλό μέχρι να ξαναδούμε την Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη», κάτι που μπορεί να γίνει με συντονισμένες προσπάθειες, με μεθοδικότητα και υπομονή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: