Η κυβέρνηση ομιλεί εκ μέρους του Ολλανδού; Θετική η απάντηση του στις προτάσεις Βαρουφάκη




Θετική είναι η ανταπόκριση του επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις προτάσεις που του έστειλε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η απάντηση του κ. Ντάισεμπλουμ έφθασε, αργά χθες το βράδυ, στον κ. Βαρουφάκη και σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, «με την επιστολή του ανταποκρίνεται θετικά στον έλληνα Υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου».

Η Κυβέρνηση συνεχίζει με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων με στόχο την ανακούφιση της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνουν πηγές της κυβέρνησης.

 Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Συνεδρίου με τίτλο: «Assessing Risk: Business in Global Disorder» στη Βενετία

«Eurogroup chairman Dijsselbloem has replied to my letter. The issue isn’t the reforms because Greece wants them and wants them more. The task, therefore, is to agree on the process by which the reforms will be made more specific, implemented and evaluated so that they can be reviewed by the Eurogroup.
The elaboration and assessment of the Greek government’s reform programme will be discussed by technical teams that will convene shortly in Brussels».

Μετάφραση

Ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ έχει απαντήσει στην επιστολή μου.
Το θέμα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις, γιατί η Ελλάδα τις θέλει και τις θέλει περισσότερο. Συνεπώς, το αντικείμενο εργασίας είναι να συμφωνήσουμε επί της διαδικασίας, με την οποία οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, θα εφαρμοστούν και αξιολογηθούν, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποτίμησή τους από το Eurogroup.
Η επεξεργασία και η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθεί από τεχνικά κλιμάκια που θα συνέλθουν σύντομα στις Βρυξέλλες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: